Fudbaleri Omarske su u četvrtom kolu lige za prvaka savladali Progres iz Kneževa sa 2:1 i na taj način došli nadomak šampionske titule, jer im je u poslednja tri kola potreban još samo jedan bod da i teoretski obezbjede prvo mjesto. Na kraju utakmice slavilo se kao da je titula već obezbjeđena, jer u principu ovom pobjedom i jeste.

Prvo se mora istaći predivan ambijent. Nakon 595 dana dozvoljeno je prisustvo gledalaca i danas su tribine stadiona u Omarskoj bile pretijesne da prime sve navijače koji su došli podržati Omarsku u veoma važnoj, istorijskoj utakmici. Bilo je više od 500 gledalaca.

Utakmica je bila očekivano teška. Progres se još jednom predstavio kao veoma kvalitetna i neugodna ekipa, može se reći najteži protivnik Omarske ove sezone. Ipak, Omarska je ovaj put bolje ušla u utakmicu. Već u desetom minutu Panić je napravio karakterističan prodor po desnoj strani, uposlio Romanić Darku u srcu šesnaesterca,a ovaj je odložio loptu do Branka Rosića koji preciznim udarcem pogađa mrežu Progresa i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0.

Nakon tog pogotka, Omarska je bila mnogo opasnija i propustila je priliku da u prvom poluvremenu dođe do ubjedljivijeg vođstva. Dvije odlične prilike su propustili Vračar i Panić, a promašaje je kaznio Đukarić u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Progres je istrčao školsku kontru, Đukarić je umakao odbrani Omarske i preciznim udarcem uz pomoć stative savladao Jokića, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 1-1.

Omarska je mnogo ofanzivnije ušla u drugo poluvrijeme i potpuno pritisla goste. Ponovo je veoma rano došla do gola, već u 6.minutu nastavka. Nakon jednog kornera, gosti su izbili loptu na lijevu stranu, Vračar je idealno centrirao iz prve, a usamljen na petercu je ostao Ratković Mario i svojim prvencem u dresu Omarske donio veliko slavlje igračima i navijačima Omarske.

Nakon toga, Omarska je imala više loptu u svojim nogama, i imala neke polušanse. Za malo su neprecizni bili Marmat i Ratković i uvukao se pomalo strah u redove plavih da će ponovo biti kažnjeni za te propuštene prilike. Umalo se to nije i desilo u 69.minutu kada je Verić sjajno šutirao malo iskosa sa lijeve strane, ali je lopta zamalo fijuknula pored lijeve stative.

Do kraja nije bilo velikih prilika i utakmica je završena rezultatom 2:1. Po završetku utakmice zavladalo je veliko slavlje igrača, uprave i navijače, jer kako rekosmo, ovom pobjedom, Omarska je faktički obezbjedila titulu.

Omarska u sledećem kolu gostuje kod ekipe Dubrava i dovoljan joj je jedan bod i za matematičku ovjeru titule, a Progres dočekuje Slobodu iz Mrkonjić Grada u derbiju koji bi mogao odlučiti ko će završiti kao drugoplasirani.

Šta reći na kraju, osim da je danas bio jedan zaista pravi fudbalski praznik na stadionu ”Kičemska lokva”, možda i najljepši dan u ovih skoro 50 godina loptanja u Omarskoj. Pune tribine, teška derbi utakmica, kvalitetan i pošten protivnik i na kraju zaslužena pobjeda i slavlje do duboko u noć. HVALA OVOJ SJAJNOJ GENERACIJI KOJA JE OSTVARILA NAJVEĆI USPJEH U ISTORIJI KLUBA.

Omarska: Progres 2-1

Rosić ‘10, Ratković Mario ‘51 – Đukarić ‘44

Sudija: Dervenić Nemanja (Šamac)
Gledalaca:500
Žuti kartoni: Zdjelar, Marmat, Anđić(Omarska) Stojanović, Budić, Aleksić, Đuranović (Progres)

Omarska:
Jokić 7, Marmat 7,5, Ratković Mario 7,5, Romanić Bojan 7, Anđić 7, Zdjelar 7, Grahovac 7 (Romanić Dejan -), Vračar 7 (Krecelj -), Romanić Darko 7 (Kolundžija -), Panić 7,5, Rosić 7,5 (Nišević -)
Trener: Milenko Vuleta

Progres:
Marković 6,5, Stojanović 6,5 (Kulišić -), Svjetlanović 6,5 (Barišić -), Mučibabić 6,5, Đuranović 6,5, Vučić 6,5, Verić 6,5, Budić M 6,5, Marjanović 6,5, Aleksić 6,5 (Budić P -) 7, Đukarić
Trener: Simidžija Branislav

fkomarska.com