Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 503 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 osoba.

Radi se o 32 muške i 26 ženskih osoba, od kojih je 3 mlađe, 28 srednje i 27 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Kotor Varoša, osam iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, četiri iz Mrkonjić Grada, po tri iz Doboja, Kneževa i Teslića, po dvije iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Prnjavora, Srebrenice, Čelinca i Šipova i po jedna osoba je iz Broda, Kozarske Dubice, Kostajnice, Lopara, Modriče, Stanara i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama starije, srednje i mlađe životne dobi (osoba 36 godina), od kojih su dvije osobe iz Banja Luke i po jedna osoba iz Laktaša, Srpca i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.962 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.663 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.894 osobe, a testirano je ukupno 273.542 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 350, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 137, a u ostalim bolnicama 213.

Na respiratoru je 38 osoba (19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 19 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.026 osoba, a nadzor je završen kod 192.017 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske