– Kako je došlo do požara nije poznato, kao ni da li se vodi istraga o utvrđivanju okolnosti oko izbijanja požara na lokalitetu, kako su saopštili iz poliicje, Radio-televizijskog repetitora Lisina.

“Dana 24. 05. 2021. oko 18,05 časova prijavljeno da je na lokalitetu Radio-televizijskog repetitora Lisina, na montažnom objektu neposredno uz repetitor došlo do požara. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, a posljedicca po lica nije bilo”,

Ovo je jutros saopšteno iz Poliicjske uprave Prijedor, povodom požara u kome su izgorjeli predajnici BN televizije i BN radija.

Da podsjetimo da je juče za sada iz nepoznatih razloga na Kozari, na lokalitetu Lisina, na objektu u kome je smješten radio-televizijski predajnik BN televizije izbio požar u kome je izgorjela kompletna oprema na predajncima BN televizije i BN radija.

Kako je došlo do požara nije poznato, kao ni da li se vodi istraga o utvrđivanju okolnosti oko izbijanja požara na lokalitetu, kako su saopštili, Rradio-televizijskog repetitora Lisina.

Šteta na predajncima BN televizije i BN radija je velika, jer su predajnici izvan sistema, a gledaoci i slušaoci biće uskraćeni za program BN televizije i BN radija.

Tehničke ekipe RTV BN će pokušati da što prije osposobe predajnike, kako bi se ponovo vidio i čuo program BN televije i BN radija.

Što se tiče utvrđivanja okolnosti izbijanja požara, bar po jutrošnjem saopštenju policije, ostaće očito misterija kako je do njega došlo, kao i u mnogim istragama koje je policija Republike Srpske provodila u prethodnom periodu.

rtvbn.com