avaz-srdic sletio dzipom (1)Dado Srdić (39) iz Prijedora, upravljajući džipom Nissan Murano, u subotu oko 22.30 sati na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo kod Prijedora izgubio je kontrolu nad upravljačem te sletio u rijeku Sanu.

Tragovi kočenja

U vodi dubokoj oko metar ostao je skoro 15 minuta, a život mu je spasio Šaban Behlić, mještanin Čarakova, čija se kuća nalazi desetak metara dalje od mjesta na kojem je Srdić s ceste sletio u rijeku. Drugi građanin je 39-godišnjaka, koji je zadobio povrede grudnog koša, prevezao u prijedorsku bolnicu.

Behlić, koji je Srdiću spasio život, u izjavi za “Avaz” kazao je da je, dok je bio u kući, čuo škripu kočnica, a potom jak udarac.

– Kad sam izašao iz kuće, na cesti nisam primijetio baš ništa. Hodao sam gore-dolje, ništa mi nije bilo jasno, ali mi nešto nije dalo da se vratim u kuću. Odjednom sam ugledao tragove kočenja koji vode prema rijeci. Ženi sam rekao da zove policiju, a ja sam krenuo prema vodi. Kad sam prišao autu, pitao sam ima li koga. Čuo sam muški glas, govorio je pomagaj – ispričao nam je Behlić, dodajući da je pokušao otvoriti vrata i spasiti vozača.

Kada je vidio da neće uspjeti sam, mokre odjeće istrčao je na cestu, koja je bila pusta.

Alkotest vozača

– U jednom trenutku, srećom, naišlo je vozilo. Momak, ne znam mu ni ime, ali čini mi se da je iz Tukova (naselje kod Prijedora, op. a.), stao je, izašao iz auta i sa mnom zagazio u Sanu. Nakon nekoliko minuta uspjeli smo vozača izvući iz džipa, a onda ga je taj momak odvezao u bolnicu – ispričao nam je Behlić.

Srdić je noć proveo na hirurgiji bolnice u Prijedoru, a potom je zbog povreda u predjelu grudnog koša prekjuče ujutro prebačen na Kliniku za torakalnu hirurgiju banjalučke bolnice.

– Pacijent je zadobio povrede grudnog koša, a njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno – kazali su nam iz Službe za odnose s javnošću banjalučke bolnice.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora. Zbog sumnje da je vozio pijan, urađen je i alkotest vozača, a rezultati će biti naknadno poznati. Potpuno uništeni džip iz rijeke su prekjuče ujutro oko dva sata izvukli prijedorski vatrogasci. Nezvanično saznajemo da je Srdić i prije mjesec imao saobraćajnu nesreću i da je u petak popodne preuzeo popravljeni automobil.

Dnevni avaz
avaz-srdic sletio dzipom (2) avaz-srdic sletio dzipom (3) avaz-srdic sletio dzipom (4)