Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je danas nakon sastanka sa predstavnicima Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza da je preliminarno dogovoren način i funkcija Savjeta za bezbjednost saobraćaja koji će biti formiran u Prijedoru.

“Ono što je zabrinjavajuće je da ovaj savjet, koji je ranije postojao, prestao da funkcioniše 2016.godine i da do danas nismo imali formiran taj savjet iako je obaveza grada prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja bila da ima to tijelo koje bi se brinulo o bezbjednosti građana”, rekao je Pavlović.

On je dodao da prethodna vlast ne samo što nije brinula o bezbjednosti već je propustila i mnogo projekata, koje je grad mogao da dobije preko Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza, nije iskorišćeno.

“Mi smo odlučni da se taj savjet formira i da funkcioniše na najbolji način, kako bi naši građani bili bezbjedni u saobraćaju.Opredjeljeni smo da idemo u tom pravcu i u tome imamo podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza”, rekao je Pavlović.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Novica Krunić izjavio je da je formiranje Savjeta za bezbjednost saobraćaja neophodna zakonska obaveza svih lokalnih zajednica.

“Naišli smo na odličan prijem kod rukovodstva grada Prijedora, a ne ulazeći u to što do sada to nije rađen, Savjet od danas ide u funkciju, biće usvojene strateške mjere za bezbjednost saobraćaja koje će se morati kasnije primjenjivati i pratićemo rad kroz sistem Agencije, sistem Ministarstva saobraćaja i veza i Auto-moto saveza Republike Srpske”, rekao je Krunić.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Ranko Babić izjavio je da je formiranje Savjeta značajno sa aspekta bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa među kojima je vezivanje sigurnosnih pojasa jedno od onih na koji danas u Prijedoru želje da ukažu kampanjom među maturantima Mašinske škole u Prijedoru pod nazivom “Ja biram bezbjedan put, a ti?

Sastanku u Prijedoru su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Prijedor.

prijedorgrad.org