Štab za vanredne situacije

Saopštenje za medije

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije konstatovano je da je epidemiološka situacija u Gradu Prijedoru zadovoljavajuća.

Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja saopšteno je da se u kućnoj izolaciji nalazi 31 lice, da je iz zdravstvenog nadzora izašlo 7.761.

Trenutan broj pozitivnih lica je 25, a oporavljenih 1.731 i broj preminulih je 112 lica.

Iz bolnice”Dr Mladen Stojanović” saopšteno je da je epidemiološka situacija trenutno najbolja od početka godine. Broj pacijenata koji se u bolnici “Dr Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju liječi od oboljenja uzrokovanih virusom korona je 14.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je započela vakcinacija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, te da se čekaju dalje instrukcije.

Komunalna policija je u periodu između dvije sjednice štaba izvršila 149 kontrola poštovanja propisane mjere kućne izolacije, na osnovu kojih se može konstatovati da su sva lica zatečena u izolaciji.

Što se tiče inspekcijskog nadzora, od 17. maja do danas izvršeno je 88 kontrola, uključujući protivepidemijske mjere i redovne kontrole, po planu.

Ostali članovi štaba, predstavnici organa i službi Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća na području grada Prijedora, konstatovali su redovno stanje i aktivnosti u okviru njihovih službi i poslova.

Kabinet Gradonačelnika
Služba za informisanje