Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović pridružio se danas predškolcima centralnog objekta Dječijeg vrtića “Radost” koji su bili šesta i završna grupa učesnika ovogodišnjeg projekta “Mali turisti Prijedora” koji provodi Turistička organizacija grada.

“Naša djeca kao mali turisti na zanimljiv način upoznaju svoj grad i mi u Gradskoj upravi smatramo da je to jedna dobra aktivnost da bi oni što bolje od malih nogu upoznali svoj grad i u budućnosti znali kako da upoznaju i druge turističke destinacije”, rekao je Pavlović.

On je uzeo i aktivno učešće i kvizu sa najmlađima o poznavanju znamenitosti grada.

Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Tatjana Brdar izjavila je da je riječ o značajnom vidu učenja za najmlađe i da je današnji susret sa gradonačelnikom bio prilika da pokažu šta se naučili i šta znaju o svom gradu.

Direktor ove organizacije Amira Ganić potvrdila je da je projekat, koji se kontinurano provodi svake godine, jedinstven u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja i namijenjen je najmlađima i njihovom upoznavanju sa sredinom u kojoj žive iz perspektive turiste i osnovnih kulturnih i privrednih objekata u gradu.

Ganićeva je dodala da budući da, zbog trenutne epidemiloške situacije obilazak destinacija nije bio moguć, osmišljen model edukativne igre “Mali turisti Prijedora” koji je omogućio svakom učesniku da, na interaktivni i zanimljiv način, upozna najvažnije objekte i ustanove u našem gradu.

“Radi se o video prezentaciji prilagođenoj uzrastu predškolaca, a svaki predškolac je učestvovao u igri s ciljem upoznavanja turističkih destinacija grada Prijedora. Jedan od vaspitača je u svakoj grupi bio animator “Šeširdžija” i imao je funkciju turističkog vodiča,a ovaj projekat nije imao takmičarski duh već su svi su pobjednici”, istakla je Ganićeva.

U projektu je učestvovalo oko 150 djece odnosno 6 grupa, a svaki učesnik je dobio pasoš “Mali turista”, razglednicu sa posvetom o voljenom gradu “Svoj Prijedor volim i ti u njega svrati, sigurno ćeš se opet vratiti”.

prijedorgrad.org