rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (1)Omladinske selekcije Rudar-Prijedora koje se nalaze na mini pripremama u Makarskoj odigrale su prijateljske utakmice sa vršnjacima iz sarajevskog Željezničara.

Na igralištu sa plastičnom podlogom kadeti su minimalno poraženi rezultatom 3:2 dok su juniori odigrali 2:2.

Kadeti su prvi pogodak primili udarcem glavom nakon centaršuta dok je drugi gol „plavih“ sa Grbavice postignut nakon što je golman Rauš odbranio prvi šut na gol. Prijedorčani su smanjili na identičan način. Davidović je odlično šutirao iz slobodnog udarca, golman kratko odbio a Rokvić pogodio mrežu. Do kraja prvog dijela igre kadeti Željezničara su postigli još jedan gol nakon dobre akcije i povratne lopte.

Drugo poluvrijeme po igri je pripalo „zeleno-crnima“ koji su napravili dobar pritisak na protivničku ekipu ali su uspjeli samo ublažiti poraz. Strijelac je bio Kuridža koji se izborio za jednu loptu a onda savladao protivničkog golmana.

rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (2)-Prvim poluvremenom nisam zadovoljan, bilo je dosta grešaka u veznom redu i zadnjoj liniji, dok je nastavak donio potpuno drugačiju sliku na terenu. Odlično smo igrali, napravili smo dobar „pritisak“, dali gol, pogodili prečku i trebali barem izjednačiti ali u tome nismo uspjeli – rekao je Branko Ilinčić, trener kadetske ekipe.

Rudar-Prijedor:
Rauš, Arnautović, Polovina, Topalović, Pavlović, Rokvić, Davidović, Tišma, Živanić, Marin, Kuridža
Još su igrali: Tejić, Janjušić, Kragulj, Krneta
Trener: Branko Ilinčić

Za razliku od kadeta, juniori su odlično počeli susret. Nakon nekoliko odličnih prilika koje nisu realizovali, poveli su u 20. minuti preko Mikića. Sedam minuta kasnije Muhić je izašao sam pred golmana „plavih“ i lobovao ga za 2:0. Do kraja poluvremena juniori Željezničara su smanjili na 2:1.

rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (3)Drugi dio igre donio je dosta izmjena na obje strane pa je tempo igre donekle „pao“. U takvoj igri igrači iz Sarajeva postigli su još jedan pogodak za konačan rezultat 2:2.

-Uglavnom sam zadovoljan igrom svojih fudbalera mada uvijek može bolje. Ipak smo za protivnika imali ekipu Željezničara koja uvijek ima kvalitetne igrače u omladinskim kategorijama i bori se za titulu u Omladinskoj Premijer ligi. Nadam se da će moji igrači već u narednoj utakmic protiv Zmaja iz Makarske stići do pobjede – rekao je Srđan Marjanović, trener juniora Rudar-Prijedora.

Rudar-Prijedor
Dragić, Mandić, Trkulja, Milinković, Kovljen, Kovačević, Palić, Granatić, Zolak, Mikić, Muhić
Još su igrali: Inđić, Unijat, Anđelić, Majstorović, Vujković, Stojić
Trener: Srđan Marjanović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com i kadeti/juniori FK „Rudar-Prijedor“
rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (4) rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (5) rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (6) rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (9) rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (8) rudar prijedor-zeljeznicar-prijateljske-omladinci (7)