prijedor-konjuh (1)Kao što su i najavljivali rukometaši Prijedora su nastavili niz pobjeda u prvenstvu Premijer lige BiH, pošto su u 16. kolu ostvarili osmi uzastopni ovosezonski trijumf na domaćem terenu, a ukupno 13. zaredom u borbama za bodove, s obzirom da su posljednji put pred svojim navijačima poklekli gotovo prije godinu dana, 1. marta 2014. godine kada su poraženi od sarajevske Bosne (24:27).

Izabranici trenera Bojana Unčanina ovaj put su savladali Konjuh sa 31:27(17:12).

Domaći su poslije dva startna vođstva ekipe iz Živinica, prvi put poveli u 7. minuti (3:2), da bi nakon izjednačenja uspjeli serijom od 4:0 da se „odlijepe“ do 11. minuta na 7:3. U 24. minuti dolaze do najveće prednosti (14:8), a na odmoru su imali pet golova viška 17:12.

Pokušavali su gosti brzom igrom da se primaknu na dva gola razlike i pitanje je kakav bi finiš bio da su u 52. minuti kod rezultata 27:24 iskoristili sedmerac, međutim, odmah u sljedećem napadu odlični lijevi bek Srđan Savić pogađa njihovu mrežu.

Nije se rival predavao i na tri minuta i 23 sekunde prije kraja meča smanjuju na 29:27. Upravo kada je bilo najpotrebnije Prijedorčani su još jednom dokazali da nemaju milosti kod kuće, nisu do kraja primili gol, a sa dva pogotka iz penala, desni bek Dejan Unčanin je „ovjerio“ nova tri boda i potvrdio epitet najefikasnijeg igrača susreta.

-Konjuh, koji je savladao lidera zeničkog Čelika, došao je sa imperativom pobjede, ali iz Prijedora se ne odnose lako bodovi. Željeli smo ih, dobro smo se pripremali za ovaj meč, a presudila je naša bolja igra u odbrani u trenucima kada je to bilo najpotrebnije – naglasio je Srđan Savić.
Prijedor-Konjuh 31:27(17:12)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Ivor Hrstić i Dario Šimić (obojica iz Čapljine)
Sedmerci. Prijedor 9(5), Konjuh 7(3)
Isključenja: Prijedor 4 minuta, Konjuh 10 minuta

PRIJEDOR:
Beširević, Bojić, D.Unčanin 11, Miljuš, Savić 8, Radaković, Kaurin 1, Daničić 5, Mirković, Topić, Janković, Škrga, Blagojević 3, Čutura, Popović 3
Trener: Bojan Unčanin

KONJUH:
Bešić, Modrić, Husić 5, Pejkušić, Bajramović, Sakić, Omerović, Muhić 3, Šarić, Begić 8, Alijagić 1, Mišić, K.Hamzić, Smajić 10, A.Hamzić
Trener: Emir Hadžiavdić

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – Bojan Babić
prijedor-konjuh (2) prijedor-konjuh (3) prijedor-konjuh (4) prijedor-konjuh (5) prijedor-konjuh (6)