rekonstrukcija pozorisnih dasaka (1)U zgradi Pozorišta Prijedor danas je počela zamjena dasaka na sceni koje su služile punih 38 godina – od izgradnje objekta 1977. godine, rekao je Srni direktor ove kuće Zoran Baroš.

“Skidanje starih dasaka počelo je danas, a izvodi se u okviru rekonstrukcije i dogradnje objekta za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 426.000 KM”, rekao je Baroš.

On je naveo da će zgrada realizacijom ovog projekta dobiti potpuno nove sadržaje, novi krov i fasadu, i da će radovi biti izvedeni prema standardima energetske efikasnosti.

“Na 220 metara kvadratnih novog korisnog prostora biće smješteno nekoliko novih garderoba, šnajderaj, prostor za biblioteku i dva mini apartmana za gostujuće glumce i reditelje”, dodao je Baroš.

Prema njegovim riječima, rok za izvođenje radova koji su počeli u avgustu je šest mjeseci, ali su na dinamiku uticali vremenski uslovi, te se završetak projekta očekuje u aprilu.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
rekonstrukcija pozorisnih dasaka (2) rekonstrukcija pozorisnih dasaka (3) rekonstrukcija pozorisnih dasaka (4) rekonstrukcija pozorisnih dasaka (5) rekonstrukcija pozorisnih dasaka (6) rekonstrukcija pozorisnih dasaka (7)