sportliveba-borac-rudarprijedorUzaludna su bila obećanja fudbalera „Rudar-Prijedora“ da će ostaviti srce na terenu u „krajiškom derbiju“ u Banjaluci protiv „Borca“.

Momci Vinka Marinovića su zasluženo slavili sa 3:0, a „rudare sa Sane“ je het-trikom „zakopao“ njihov bivši igrač Haris Handžić, kojeg je pod Kozaru doveo olako otjerani „trener na duge staze“, kako su Velimira Baju Stojnića predstavljali u rukovodstvu Prijedorčana.

„Rudar-Prijedor“ je sada još bliže ispadanju iz Premijer lige BiH, poslije pet sezona provedenih u njoj, i povratku u Prvu ligu Republike Srpske i sve je manje njihovih pristalica koje vjeruju da će se treći put zaredom „iščupati“.

Olako je ljetos napravljen rez, odrekli su se zeleno-crni mnogih igrača kvalitetnijih od onih što su stigli na Gradski stadion.

Bio je ovo čak 13. meč ove sezone u kojem Prijedorčani nisu postigli pogodak, pa je tako nadmašen rekord iz debitantske sezone 2009/2010 kada u 12 susreta nisu pogodili mrežu, s tim da su na kraju zauzeli 11. mjesto sa 38 bodova.

-Nema se šta reći kada na jednoj utakmici primite tri gola od jednog istog igrača. „Borac“ je zasluženo slavio. Mi nismo izgledali tako loše na terenu. Imali smo dvije-tri opasne situacije pred golom Banjalučana, ali smo sva tri pogotka primili iz grešaka naše zadnje linije. Upravo tamo gdje smo do sada djelovali najsigurnije, neočekivano smo zakazali. Ipak, ne predajemo se, idemo dalje. Do kraja su preostala još četiri kola, a vjerujem da se do posljednjeg zvižduka sudija posljednjeg 30. kola neće znati ko će biti šampion, a ko, uz trebinjski „Leotar“, napustiti bh. elitu – optimista je šef stručnog štaba Darko Nestorović.

Stiče se utisak, koliko god to bilo bolno saznanje za pristalice „Rudar-Prijedora“ da je po onoj narodnoj „kasno Marko na Kosovo stiže“ i Darko, za kojeg se Uprava nije odlučivala ranije, stigao kasno.

Jer, iako njegovi izabranici već 487 minuta u borbama za bodove u najvišem rangu nisu zatresli mreže rivala, evidentno je da su za kratko vrijeme podigli nivo igre u svim linijama.

Međutim, pogrešna selekcija i limitiranost mnogih od njih, jer su se, po ko zna kojim kriterijumima našli u ovoj sredini, čini svoje.

Doduše nije sve teorijski izgubljeno, a „posljednju slamku“ Prijedorčani bi mogli da uhvate na narednom gostovanju ekipi „Zvijezde“ iz Gradačca protiv koje su u ovom prvenstvu jesenas zabilježili najubjedljivu pobjedu od 3:0.

Moranje domaćina u ovom meču, s obzirom da je u velikoj rezultatskoj krizi, moglo bi da bude šansa, ali samo pod uslovom da svi shvate ozbiljnost situacije i baš ostave srce na terenu.

N. Đerić

Foto – Sportlive.ba