Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor organizovalo je sinoć koncert “Etnorapsodija” Beogradskog omladinskog narodnog orkestra i Ženskog vokalnog sastava “Etnofonija” pod rukovodstvom maestra Slavka Mitrovića u okviru obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora.

Beogradski omladinski narodni orkestar, kojim rukovodi maestro Slavko Mitrović Cale okuplja mlade školovane muzičare iz raznih krajeva Srbije i zaljubljenike u instrumetalnu muziku Srbije i Balkana.

“Potrudili smo se da i ovaj put dođemo sa novom vrstom programa koji je zamišljen kao etno mjuzikl i koji do sada nije viđen na ovim prostorima ,a u koji je upletena višeglasna pjevačka grupa koja pjeva te stare pjesme koje nastojimo da otrgnemo od zaborava”, rekao je Mitrović.

On je istakao da su u Prijedoru već treći put i da se ovo druženje sa Prijedročanima pretvorilo u neku vrstu prijateljstva.

Predsjednik Udruženja Željko Šormaz izjavio je da se trude da svake godine ponude nešto novo svojim sugrađanima i ovoga puta je to bio jedan muzičko-scenski nastup koji prikazuje jednu vrstu prela u malo širem obliku odnosno repertoarom od raznih krajeva Srbije pa sve do naših krajeva.

“Bila nam je čast na budemo dio obilježavanja Dana grada, a ovaj muzički događaj vjerujem da će publika dugo pamtiti, iako je broj posjetilaca bio ograničen”, rekao je Šormaz.

Koncert je održan u Pozorištu Prijedor i pod pokroviteljstvom gradonačelnika i grada Prijedora uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

prijedorgrad.org