rudar prijedor-mladost doboj kakanj (5)Pri povratku sa priprema u Makarskoj, fudbaleri Rudar-Prijedora odigrali su u Bugojnu prijateljsku utakmicu protiv NK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Prijedorčani su slavili rezultatom 3:0 a golove za zeleno-crne postigli su Ristić, Radoja (iz penala) i Despotović.

Rudar-Prijedor je nastupio u sastavu: Kozić, Šodić, Saničanin, Ćulum, Kukavica, Arežina, Kantar, Burazor, Ristić, Radoja, Pavković, a još su igrali: Despotović, Kojić, Vranješ, Marić, Hamzić, Pekija, Gavranović, Nišević, Mrkić.

Ekipa trenera Bujića je bila mnogo bolji rival pa je zasluženo stigla do pobjede.

Iako je već nakon 15-ak minuta iz igre zbog povrede arkade morao izaći Pavković, a zamijenio ga je Kojić, to nije uticalo na Prijedorčane.

Prvi gol postigao je Ristić u 37. minuti susreta. Na 2:0 povisio je Radoja iz jedanaesterca koji je dosuđen u 48. minuti zbog prekršaja nad Kojićem, a konačan rezultat postavio je Despotović evro-golom sa oko 25 metara desetak minuta prije kraja.

-Zadovoljan sam pobjedom ostvarenom u današnjem meču. Žao mi je što je Pavković zadobio povredu arkade pa je morao na šivanje, ali drago mi je da nije u pitanju nešto teže. Svi momci, osim golmana Reljića i Miličevića, su danas imali priliku da zaigraju. Sutra je slobodan dan, a sa treninzima i pripremama za nastavak sezone nastavljamo u utorak – rekao nam je Zoran Bujić, šef stručnog štaba Rudar-Prijedora.

N.Đerić/A.Drakulić