U okviru obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, ove godine će i u Prijedoru biti organizovan marš “Besmrtnog puka”, manifestacija koja kroz Kulturu sjećanja slavi pretke koji su učestvovali u borbi ili dali život za slobodu u Drugom svjetskom ratu, a čije fotografije nosimo mi – njihovi potomci.

Organizator manifestacije je Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor uz pokroviteljstvo gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

Na ovaj način naš grad se upisuje na ponosnu mapu gradova širom svijeta koji ovom manifestacijom slave Dan pobjede.

-Pozivamo sve koji žele da učestvuju u maršu “Besmrtnog puka” da se prijave za učešće do subote, 8. maja, na broj telefona 066/110-016, kontakt osoba Dejan Karlica. Za prijavu je potrebno ime i prezime osobe koja učestvuje u Maršu, ime i prezime te godina rođenja i smrti pretka čiju sliku će nositi, i samostalno pripremiti fotografiju pretka sa kojom se učestvuje u manifestaciji. Ukoliko ne posjedujete fotografiju pretka učesnika borbe protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, što nije rijedak slučaj, to nije i ne treba da bude prepreka za učešće u maršu “Besmrtnog puka”. Prijavite se na predviđeni protokol, odštampajte ime i prezime pretka na papiru A4 formata i pridružite nam se u ponosnom hodu – poručuju iz Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

Okupljanje učesnika je u nedelju, 9. maja, oko 13 časova pred spomenikom doktora Mladena Stojanovića ispred zgrade Gradske uprave, odakle će se tačno u 13 časova predviđenom putanjom ići u park na Pećanima, do spomenika posvećenih Narodnooslobodilačkoj borbi, gdje će se održati prigodni program.