Tokom jučerašnjeg nastavka 6. redovne sjednice Skupštine grada Prijedora, odbornici su jednoglasno usvojili izvještaje o radu za prošlu godinu Pozorišta Prijedor i Galerije “Sreten Stojanović”.

Predstavili su ih nedavno imenovani vršioci dužnosti direktora ovih ustanova kulture, Srđan Knjeginjić i Aleksandar Drinić.

Izvještaj o radu Centra za prikazivanje filmova(kino “Kozara-Ljetna bašta), koji je izložila direktorica Anita Hodžić, nije usvojen, jer je za njega glasalo samo šest odbornika dok je 14 bilo uzdržano.

Ono što je zanimljivo je da nije bilo diskusije odbornika po pitanju predočenih izvještaja, osim pitanja o potrebi da se u zgradi pozorišta omogući pristup licima sa invaliditetom.

Na pitanje novinara zašto je bio suzdržan prilikom glasanja o izvještaju o radu Centra za prikazivanje filmova Prijedor, kada o ovoj temi nije bilo rasprave niti ijedne diskusije, bilo pozitivne ili negativne, predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović novinarima je odgovorio da je to njegov lični stav.

-Odbornik može glasati po svojoj volji. Kao što ste rekli, nije bila nijedna diskusija, nijedna rasprava, ništa na osnovu čega bi se mogao donijeti zaključak da li glasati za ili protiv tog izvještaja – rekao je Duratović.

Na pitanje da li to znači da nije pročitao izvještaj, odgovorio je: „Vi jako dobro znate da ja čitam sve izvještaje, a svaki odbornik ima pravo da glasa po svom nahođenju i nije uopšte dužan bilo kome objašnjavati zašto je glasao ovako ili onako jako je nekorektno s vaše strane postavljati pitanje odborniku zašto ste glasali ovako ili onako“.

Odmah nakon toga Duratović je odgovorio na pitanje zašto nije glasao za izvještaj o radu Sportske dvorane „Mladost“, jednako kao što je, prije pitanja o kinu „Kozara“, temeljno i detaljno odgovorio na pitanje zašto nije glasao za izvještaj o “Kozarskom vjesniku”, ne spočitavajući novinarima pravo na pitanje zašto je glasao kako je glasao i ne propuštajući priliku da javnosti obrazloži svoje odborničko djelovanje.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com