dejan kojic u akcijiFudbaleri Rudar-Prijedora, pripremajući se za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, okončali su boravak u Makarskoj (Hrvatska).

Prijedorčani su u tri meča doživjeli dva poraza minimalnim rezultatom (0:1) od drugoligaša Hrvatske „Dugopolja“ i prvoligaša FBiH, ekipe „Mladost“ Doboj-Kakanj, dok im je susret protiv trećeligaša susjedne zemlje „Kamena“ (Ivanbegovina) pri vođstvu od 1:0 prekinuo šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zoran Bujić nezadoovljan grubom igrom rivala.

-Mislim da smo na najbolji mogući način iskoristili sedam dana na Jadranskom moru da bi se bazirali na rad sa loptom. Sve nam je išlo u prilog, vremenske prilike, jako dobri tereni. Treninzi su bili usmjereni na taktičke stvari i usvajanju novih zahtjeva trenera Bujića. Bilo je sitnih povreda, do kojih dolazi u ovom periodu, ali smo na kraju svi bili u trenažnom procesu – priča brzonogi „vezista“ Dejan Kojić, koji je bio „cimer“ sa golmanom Daliborom Kozićem, s obzirom da su obojica ponikla u Kozari iz Gradiške.

Ne smatra Koja, kako ga oslovljavaju saigrači, da su rezultati mjerilo vrijednosti dosta izmijenjenog sastava zeleno-crnih i uvjeren je da će se, poslije provjere prilikom povratka, u Bugojnu protiv federalnog drugoligaša Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, te „generalke“, 28.februara, kada na renovirani glavni teren Gradskog stadiona u Prijedoru stiže drugoligaš Srpske Župa Superpetrol iz Milosavaca, spremno dočekati proljećne borbe za bodove.

-„Teški“ smo još od napornog rada, ali sam siguran da smo na pravom putu u ostvarenju naših ciljeva. Odlazak u Makarsku nam je bio bitan i zbog atmosfere da bi se, s obzirom i na promjene u igračkom kadru tokom zime, što bolje zbližili. Zaostajemo, zajedno sa mojim bivšim klubom Kozarom, za jesenjim prvakom trebinsjkim Leotarom dva boda, ali borićemo se do posljednjeg atoma snage da izborimo povratak u Premijer ligu BiH – naglasio je Kojić, koji je, sem sa Gradiščanima, nastupao u bh.eliti i kao član banjalučkog Borca i Zvijezde iz Gradačca.

N.Đerić/A.Drakulić