Očajni građani očekivali su da će revakcinacija biti nastavljena danas, te su se obratili i portalu Srpskainfo u nadi da će saznati datum revakcinacije.

– Moj suprug je prije 28 dana primio prvu dozu. Vraćen je sa revakcinacije u ponedjeljak i očekivali smo da će biti danas revakcinisan, jer se davanje druge doze preporučuje od 21. do 28. dana nakon prve doze. Niko nas nije pozvao, u panici smo jer ništa ne znamo. Od telefona se ne odvajamo ni sekundu jer se nadamo da će nas neko pozvati – kaže jedna Prijedorčanka.

Kada će početi revcakcinacija ne znaju ni u prijedorskom Domu zdravlja.

– Datum nastavka vakcinacije drugom komponentom vakcine “sputnjik ve” još uvijek nije poznat, a odmah nakon što Dom zdravlja Prijedor dobije informaciju o isporuci vakcina, biće obaviješteni mediji i javnost – saopštili su iz ove zdravstvene ustanove za Srpskainfo.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Baranislav Zeljković ranije je za naš portal rekao da očekuje tokom ove sedmice nastavak prekinute revakcinacije u Prijedoru.

Proizvođač vakcine “sputnjik ve” davanje druge doze preporučuje od 21. do 28. dana nakon primanja prve doze.

Podsjećamo, u prošli ponedjeljak je u prijedorskom Domu zdrvlja prekinuta revakcinacija uz obrazloženje da su vakcine propale zbog nestanka električne energije.

Kako je do toga došlo trebalo bi da utvrdi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, koje je zbog propadanja 1.342 vakcine otvorilo istragu protiv vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodana Javora i načelnice Higijensko-epidemiološke službe Milice Otković.

srpskainfo.com