Određen broj Prijedorčana starijih od 65 godina koji su danas trebali da prime drugu dozu vakicine protiv korona virusa u Domu zdravlja nisu revakcinisani.

Neki Prijedorčani vraćeni su sa vrata Doma zdravlja na Urijama gdje se obavlja revakcinacija, dok ima i onih koji su telefonom obaviješteni da ne dolaze na revakcinaciju sutra i prekosutra.

Svoje iskustvo za Srpskainfo ispričao je Prijedorčanin koji ima autoimunu bolest i više od 65 godina života.

– Jutros u 10 sati sam odvezao punicu na revakcinaciju i ona je primila drugu dozu. Potom smo se ja i brat vratili jer smo bili zakazani u 11 časova za revakcinaciju. Vidjeli smo da ljudi koji stoje ispred ulaza negoduju i psuju govoreći da nema vakcina. Onda je meni i bratu portir rekao da danas nema vakcina i da se javimo za dva, tri dana. Kasnije smo od zdravstvenih radnika čuli da se zapravo pokvario frižider u kojem su čuvane vakcine – ispričao je ovaj Prijedorčanin.

Ističe da je u strahu da li će druga doza imati isti efekat, ako je primi sa zakašnjenjem nekoliko dana.

Da li su vakcine propale zbog kvara na frižideru ili ih uopšte nema, pokušavali smo od jutros da saznamo od vršioca dužnosti direktora prijedorskog Doma zdravlja Slobodana Javora.

U prvom telefonskom razgovoru nam je rekao da će upravo imati sastanak kako bi se upoznao sa tim problemom i da ga pozovemo nako sat vremena. Potom nas je dva puta odgađao, te poručio da će on pozvati. Međutim, Javor nije pozvao kako bi objasnio Prijedorčanima zašto nisu revakcinisani i kada će biti.

Vakcinacija starijih od 65 godina u Prijedoru je počela 20. marta. Inače, revakcinacija počinje 21 dan nakon primljene prve vakcine.

Nadležni u Prijedoru su na dan početka vakcinacije starijih od 65 godina saopštili da se imunizacija provodi ruskom vakcinom “sputnjik ve” i da je ukupan broj prijavljenih iz ove populacije 2.187.

srpskainfo.com