maric-rodjendanIako su fudbaleri Rudar-Prijedora minimalnim rezultatima izgubili dvije prijateljske utakmice na pripremama u Makarskoj, uz prekid meča protiv NK Kamen Ivanbegovina kod rezultata 1:0 za zeleno-crne, atmosfera u taboru Prijedorčana je odlična.

Kao dokaz te činjenice je i malo rođendansko slavlje koje je danas nakon večere upriličeno za Nemanju Marića, koji je napunio 20 godina.

-Hvala saigračima i trenerima što su me iznenadili sa rođendanskom tortom. Na treninzima je bilo malo šale „red je da nas častiš, sad si postao veliki…“ i slično, pa je ova torta dobro došla da se malo opustimo, nasmijemo i „osladimo“ – rekao je Nemanja koji je cijeli svoj fudbalski vijek od 11 godina proveo u Rudar-Prijedoru.

-Prvi trener mi je bio Duško Pekija, pa onda Srđan Marjanović, a potom i Zoran Bujić u juniorskoj ekipi a sada i u prvom timu. Ovo su prve pripreme koje prolazim kao član prvog tima i veoma sam zadovoljan. Nadam se da ću svojim radom, zalaganjem i fudbalskim kvalitetima uspjeti da se nametnem šefu stručnog štaba, da ću se izboriti za svoju minutažu i dati svoj doprinos ulasku u Premijer ligu jer grad Prijedor i naši navijači „Alcohol boys“ to zaslužuju – kaže „Mara“ kako ga oslovljavaju i saigrači.

Ovaj mladi Prijedorčanin igra na poziciji desnog beka, ali uspješno može „pokriti“ i poziciju zadnjeg veznog igrača. Tokom igranja u mlađim kategorijama Rudar-Prijedora više puta je pozivan na reprezentativna okupljanja odgovarajuće selekcije Republike Srpske.

O njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima može da govori i činjenica da je svojevremeno bio kapiten juniorske generacije Prijedorčana, koja je igrala Omladinsku Premijer ligu BiH,u kojoj su nastupali sadašnji mladi reprezentativac BiH i prvotimac Rudar-Prijedora Siniša Saničanin, te Aleksandar Jovičić koji je jesenas igrao za banjalučki Borac a sada nastupa za prvoligaša RS, ekipu Krupe.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Boris Nišević