radnik urije-brdo (2)Fudbaleri prijedorskog kluba Radnik Urije, člana Četvrte lige FSP Prijedor,odmjerili su snage sa Slobodom iz Novog Grada i proveli su se „kao bosi po trnju“, poraženi su sa ubjedljivih 0:9(0:3).

„Odoljevali“ su domaći do 31. minuta kada centaršut Mile Popovića sa lijeve strane koristi kapiten gostiju Ljuban Antonić i na „drugoj“ stativi pogađa cilj za 0:1. Osam minuta kasnije isti igrač je, poslije udarca Aleksandra Žujića i odbijene lopte čuvara mreže domaćih Vasiljevića „otpadak“ poslao u mrežu za 0:2.

Umalo da u 42.minuti Antonić ne ostvari het-trik, ubacio je sa desne strane Mirko Tica, Mustedanagić glavom proslijedio loptu, koju je Antonić takođe glavom uputio pod prečku, ali je Vasiljević sjajno reagovao. Izveden je udarac sa ugla, a dobru akciju svog tima krunisao je Marko Ćulibrk za 0:3.

U nastavku došla je do izražaja spremnost ekipe trenera Zlatko Jelisavca i njegovog najbližeg saradnika Ernesta Šabića.

Razigrao se Mustedanagić, uz dva pogotka (53. i 81.minuta) pogodio je i stativu u 84. minuti, šansu je na najbolji način iskoristio Igor Kenjalo golom u 64. i pogodivši prečku u 79. minuti.

Stojanović je u 73.minuti glavom primorao na kapitulaciju Inđića, koji je imao i nekoliko dobrih intervencija, Aleksandar Parhamov postigao je svoj „prvenac“ za Slobodu u 86., a iz „slobodnjaka“ Mile Popović je postavio konačan rezultat 0:9.

Radnik Urije-Sloboda (NG) 0:9(0:3)

Prijedor
Igralište „Tukovi“
Gledalaca: 20
Sudija: Željko Macura (Prijedor)
Strijelci: Antonić u 31. i 39., Ćulibrk u 43. i 81., Kenjalo u 64., Stojanović u 73., Parhamov u 86. i Popović u 88.minuti

RADNIK URIJE:
Vasiljević, Dragojević, Vuleta, N.Radanović, Vujičić, Miljević, Čavka, Kovljen, Vučković, Protić, Zorić
Igrali su još: Inđić, Pilipović, Radulović, Stojnić, Muhić, Bačić, D.Radanović, Kečan, Štikovac, Knežević

SLOBODA:
Krupić, Tica, Stojanović, Mešić, Popović, Delalić, Žujić, Vojnović, Parhamov, Antonić, Mestedanagić
Igrali su još: Majkić, Adžić, Kenjalo, Babić, Plavulj, Šumić, Ćulibrk

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva