Stanislav Despotović iz Doboja, Dragan Popržen iz Modriče, Titoslav Despotović iz Laktaša i Slavica Despotović iz Prijedora, kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su u akciji “Skripta”. Sumnjiče se za krivična djela kompjuterska prevara i pranje novca. Prevarama su došli do oko 650.000 KM.

“Oni se sumnjiče da su u periodu 2020. godine kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica, da bi nakon toga lično ili angažujući druga lica podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija podizali taj novac”, kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Oduzeti mobilni telefoni, kompjuteri, lap topovi, kompjuterska oprema, SIM kartice, to je epilog pretresa na šest lokacija na području ove četiri lokalne zajednice.

Sve to će poslužiti u daljem krivičnom postupku. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv uhapšenih podnesen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

ATV BL