Agencija PREDA-PD je provela aktivnost pilotiranja InnoSchool inovativnog sistema obrazovanja u srednjim školama u Republici Srpskoj.

InnoSchool inovativni sistem obrazovanja se sastoji od edukativnog programa (serious game) i pratećeg materijala iz oblasti socijalnog preduzetništva namijenjenih učenicima i profesorima.

Pilotiranje je trajalo u periodu od novembra 2020. do početka marta 2021. godine u kojem je učestvovalo 7 škola iz Republike Srpske.

Na Drugom InnoSchool info danu će se kratko predstaviti rezultati provođenja pilota i učesnici će imati priliku da čuju prezentacije poslovnih ideja timova koji su osvojili prva tri mjesta na republičkom takmičenju.

InnoSchool info dan će se održati online 09.04.2021. godine s početkom u 10 časova.

Projеkat „InnoSchool“, sе odnosi na unaprеđеnjе obrazovnog procеsa i korišćеnja digitalnih alata u rеdovnoj nastavi, s posеbnim fokusom na jačanjе prеduzеtničkih vjеština i socijalnih inovacija. Projеkat sе finansira srеdstvima Evropskе unijе, a implеmеntira sе u partnеrstvu sa 17 organizacija iz 9 različitih zеmalja, od kojih su Agеncija PREDA-PD i Ministarstvo prosvjеtе i kulturе Rеpublikе Srpskе partnеri iz BiH.

PREDA-PD