rudar prijedor-mladost doboj kakanj (3)Fudbaleri Rudar-Prijedora su u trećoj provjeri na pripremama u Makarskojdoživjeli drugi poraz, uz jedan prekinut meč protiv trećeligaša Hrvatske, Kamena iz Ivanbegovine, kada su vodili sa 1:0, a šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zoran Bujić povukao ekipu sa terena zbog grubosti rivala.

Poput drugoligaša susjedne zemlje Dugopolja, i prvoligaš FBiH, Mladost (Doboj-Kakanj) slavio je sa minimalnih 1:0. Strijelac je bio Mirza Rizvanović iz penala u 50. minuti.

-Nismo iskoristili nekoliko povoljnih prilika koje smo stvorili, ali na momcima se osjeća premor od napornih treninga. Najvažnija je fizička spremnost, a rezultati dobrog rada će, uvjeren sam, doći. U nedjelju pri povratku sa obala Jadranskog mora, odigraćemo još jednu utakmicu, ali ne znamo ime rivala sa kojim ćemo odmjeriti snage, a potom osvježiti igrački kadar do starta borbi za bodove – istakao je Bujić.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – FK Rudar-Prijedor
rudar prijedor-mladost doboj kakanj (1) rudar prijedor-mladost doboj kakanj (4) rudar prijedor-mladost doboj kakanj (5) rudar prijedor-mladost doboj kakanj (2) rudar prijedor-mladost doboj kakanj (6)