Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uručio je danas prve Ponosne kartice Republike Srpske majkama sa troje ili više djece u Prijedoru.

“Potrudili smo se da i na ovaj način pomognemo višečlanim porodicama i da im damo do znanja da je grad uvijek uz njih”, rekao je Pavlović.
Gradonačelnik je potvrdio da je do sada prijavljeno 586 višečlanih porodica i da se prijavljivanje porodica nastavlja i dalje na isti način kao što je bilo i u periodu od 9. do 19. marta.

On je pozvao sve privrednike sa područja Prijedora da se uključe u ovu akciju jer bez toga ova akcija neće imati poseban smisao.

“Mi ćemo razgovarati s većinom privrednih subjekata da ih zamolimo da se uključe u ovu akciju”, istsakao je Pavlović.

On je podsjetio da u budžetu grada postoji i stavka za višečlane porodice koje su u stanju socijalne potrebe u iznosu od 10.000 KM i najavio da će biti izrađen i pravilnik za raspodjelu ove stavke.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić izjavio je da su prijedorske porodice prve u Republici Srpskoj dobile nove kartice čija je upotrebna vrijednost projektovana da bude daleko veća od Ponosne kartice koja je bila u opticaju prošle godine.

“Pozivam privredne subjekte da se uključe u projekat jer osim te dimenzije u kojoj iskazuju svoju društvenu odgovornost prema trenutno prijavljenih 586 porodica iz Prijedora, oni uz podršku Gradske uprave dobijaju novu dimenziju svoga poslovanja odnosno od Fondacije dobijaju mogućnost da svoje proizvode plasiraju putem aplikacije u okviru kojeu je izrađena internet prodavnica za svakog od partnera”, apelovao je Dakić.

On je najavio da bi već od danas trebalo da bude dostupna aplikacija za mobilne telefone “Za porodicu” gdje će korisnici kartica imati uvijek dostupan ažurirani spisak privrednih subjekata koji učestvuju u projektu i kod kojih mogu koristiti popuste.

“Privrednici sa nama zaključuju ugovor i nemaju obaveza prema Fondaciji, nego obavezu da nosiocu kartice omogući popust koji sam odredi, ali ne može biti manji od pet odsto”, naveo je Dakić.

Podjela kartica u Prijedoru traje od danas do petka, 9. aprila, u holu Gradske uprave.

prijedorgrad.org