Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske 04. Aprila, danas je u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru služen parastos, a u prostorijama Policijske uprave Prijedor položeno je cvijeće i upaljene su svijeće ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos i polaganje cvijeća obavljeno je u prisustvu rukovodstva Policijske uprave Prijedor, policijskih službenika i predstavnika Mjesne boračke organizacije MUP-a Republike Srpske CJB-SJB Prijedor i Mjesne boračke organizacije pripadnika 7. Odreda brigade specijalne policije.

Odajući počast pripadnicima koji su dali život za stvaranje Republike Srpske, Policijska uprava Prijedor je pokazala da njihova žrtva nije i ne smije zaboravljena.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ove godine skromno obilježen u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i naglasio da Policijska uprava Prijedor ima dovoljno raspoloživih kapaciteta da stanje bezbjednosti održi na zadovoljavajućem nivou.

Načelnik Sretoja Vujanović svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitao je Dan policije Republike Srpske.

PU Prijedor