Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović izjavio je danas na pres konferenciji da je evidentno da se desila greška prilikom čitanja rezultata glasanja za budžet grada i da je on pročitao da je šest odbornika bilo suzdržano, a ne protiv.

“Na tu grešku mi je ukazala u privatnoj viber poruci odbornica /Biljana/ Knežević i odmah sam napisao saopštenje i poslao medijima da ukažem na navedenu grešku i da se isprave medijski naslovi koji su govorili da je budžet usvojen bez ijednog glasa protiv”, rekao je Duratović.

On je naveo da Klub SDS-a nije tražio da Skupština demantuje to što je izrečeno niti je Klub odbornika DNS-a tražio ispravku te greške, te da nije jasno otkud “naknadna pamet”.

“Zašto tih šest odbornika nije odmah reagovalo na sjednici Skupštine i tražili da se ispravi greška. Mislim da to govori o njihovoj posvećenosti Skupšini i koliko prate samo zasjedanje i koliko su prisutni i fizički i psihički na samoj sjednici”, ocijenio je Duratović.

On je naveo da ne stoji opaska DNS-a da nije u redu da se izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji razmatra bez mogućnosti diskutovanja, podsjećajući na svoje vlastite prijedloge, kao odbornika u prethodnom sazivu, da se ta tačka uvrsti u dnevni red skupštinskih sjednica, koji nisu bili uvaženi u vrijeme dok je DNS imao poluge vlasti u Gradskoj upravi.

“Uvažavajući epidemiološke mjere, a smatrajući da je dnevni red opširan, željeli smo sve diskusije da svedemo na što je moguće manji nivo i, s tim u vezi, smatrajući da ova informacija, koja je trenutna i koju svakdnevno možemo pratiti u sredstvima informisanja, smatrali smo da nije neophodno na ovoj sjednici da se vodi diskusija o ovoj informaciji”, dodao je Duratović.

On je odbacio navode nezavisne odbornice Slađane Radaković da joj je uskraćeno pravo na repliku prilikom informacije o radu kulturno-umjetničkih društava i udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi za 2020. godinu, podsjećajući na članove Poslovnika Skupštine grada Prijedora koji propisuju da odbornik ima pravo na repliku ako neki drugi odbornik spomene njegovo ime ili funkciju u svojoj diskusiji i da odbornik ima pravo na javljanje do zaključenja rasprave.

prijedorgrad.org