Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić boravio je danas u Prijedoru gdje se sastao sa gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem i posjetio Agenciju za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

Klokić je tom prilikom izjavio da će ovo ministarstvo dati svu neophodnu podršku gradu Prijedoru u realizaciji foruma dijaspore koji se planira za juli i da su dogovorene aktivnosti u smislu prezentovanja i pozicioniranja grada Prijedora u predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu.

“Konkretno, u Srbiji ćemo dogovoriti jedno skeniranje i predstavljanje grada Prijedora putem sajta e-kapija koji radimo u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave u čitavoj Republici Srpskoj, ali i predstavljanje grada Prijedora u našim drugim predstavništvima u smislu učešća na raznim forumima koje smo u prethodnom periodu realizovali”, rekao je Klokić.

On je pohvalio rad ove razvojne agencije i projekte koje je do sada realizovala.

“Sam iznos tih projekata je više od deset miliona maraka i taji iznos dovoljno govori da su radili zaista jedan dobar posao na razvijanju grada Prijedora i podršci mladim ljudima, privredi i svim sektorima koji znače razvoj”, dodao je Klokić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je s ministrom Klokićem razgovarao o otvaranju kancelarije grada Prijedodra za dijaspor , kao i o potrebi da Prijedor bude prepoznat u predstavništvima Srpske kako bi potencijalni investitori imali informaciju o gradu,

“Organizovali smo i posjetu Agenciji `PREDA-PD` koja je jedna od najboljih razvojnih agencija u Republici Srpskoj i koja je zadužena za projekte u saradnji sa međunarodnim organizacijama”, dodao je Pavlović.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” Aleksandar Drljača rekao je da je ministru Klokiću predstavio dosadašnji rad ove agencije, kao i planove za budućnost.

“Mi smo sve svoje kapacitete, kao što smo stavili na raspolaganje gradu, tako isto želimo partnerski odnos sa Ministarstvom, da učimo od njih, a da i sve svoje kapacitete stavimo i njima na raspolaganje”, dodao je Drljača.

prijedorgrad.org