Grad Prijedor
Gradski štab za vanredne situacije

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Danas je u Prijedoru održana 16. ovogodišnja sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije potvrđeno je da je u Prijedoru trenutno 118 lica pozitivnih na virus korona, 198 je pod zdravstvenim nadzorom, a ukupno do sada je 85 preminulih Članovi štaba su informisani i da je do sada izvršena vakcinacija 1.690 građana Prijedora (zdravstvenih radnika, lica u domovima za stara lica i građana preko 65 godina starosti). Od ponedjeljka, 5. aprila, počinje revakcinacija.

U bolnici “Dr Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju se liječi 69 pacijenata, uglavnom sa težom i teškom kliničkom slikom. Trenutno 5. sprat bolnice služi kao kovid odjeljenje. Bolnica i 4. sprat, odnosno interno odjeljenje, stavlja u funkciju liječenja isključivo pacijenata zaraženih korona virusom, čime se povećava broj mjesta za pacijente sa potrebom za neki vid kiseoničke podrške. Od danas kreće revakcinacija zdravstvenih radnika bolnice.

Jedan od zaključaka sjednice je da u gradu nema većih kršenja epidemioloških mjera od strane pravnih subjekata i građana Prijedora. Takođe, lica u izolaciji poštuju pravila izolacije. Službe nadzora, kontrole i inspekcije su svakodnevno na terenu.

Gradonačelnik je naglasio da je potrebno da se svi pridržavamo epidemioloških mjera, kako bismo zajednički smanjili mogućnost širenja zaraze i oboljevanja naših građana virusom korona. Redovne dezinfekcije prostorija kud se građani kreću, održavanje distance i nošenje maske u prostorijama su osnovno u čemu svi građani mogu dati svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Potvrdio je da će se, pored dezinfekcije javnih površina, izvršiti i dezinfekcija pješačke zone u centru grada kada se za to stvore povoljni vremenski uslovi.