Ispred zgrade Gradske uprave u Prijedoru okupilo se oko 50 ugostitelja i frizera koji su nezadovoljni zbog mjera zatvaranja.

Oni poručuju da neće odustati od okupljanja dok god nadležni ne ukinu mjere.

– Smatramo da ovo zatvaranje neće biti samo sedam dana već duže, odnosno da će samo produžavati po sedam dana. Ugostitelji i frizeri otpustiće radnike i odjaviti radnje ako se opet produže mjere. Mi smo poštovali sve mjere, dnevno je po dva puta dolazila inspekcija i kontrolisali broj gostiju i korištenje maski. Te mjere koje su bile prije zatvaranja bile su smješne, jer su gosti držali maske ispod brade ili na stolu i tako se mogu više zaraziti. Ne znamo zašto nas zatvaraju. Neka dokažu da se virus širi u kafanama i frizerskim salonima – kažu ugostitelji.

Dodaju da nije logično da zatvore kafane u kojima bude oko šest ljudi, a još rade tržni centri u kojima je po 100 ljudi.

– Nije uredu da se zatvore sportski klubovi i fitnes centra, to je zatvoreno već mjesec dana nema to smisla jer se tu stiče imunitet, a onaj ko je bolestan ne može ni doći na trening – kaže Prijedorčanin koji radi u fitnes centru.

Podsjećamo, juče se ispred zgrade Gradske uprave okupilo pet nezadovoljnih Prijedorčana, dok im se danas u 11 sati pridružilo mnogo više građana. Oni kažu da su razočarani što se niko iz gradske vlasti nije pojavio da razgovara sa njima jer u značajnoj mjeri pune porezima gradski budžet. Najavili su da će se građani mirno okupljati i sutra.

Građani u Prijedoru se samoinicijativno okupljaju ispred zgrade Gradske uprave u Prijedoru i kažu da će i sutra od 11 sati biti na ovom mjestu.

srpskainfo.com