Protekle subote u Lukavcu je održano Prvenstvo BiH u džudou za seniore.

Grad Prijedor je predstavljala Barbara Čikić, članica Džudo kluba “Prijedor”, koju je na državnom takmičenju vodio trener Radenko Marinović.

Ona je na prvenstvu imala četiri jake borbe a sve ih je riješila u svoju korist i postala najbolja seniorka BiH u kategoriji do -78 kg.

Treba istaći činjenicu da se Barbara u dogovoru sa svojim trenerom “spustila” u nižu kategoriju i za dva mjeseca je skinula čak 20 kilograma.

-Zbog korona virusa nismo imali dobre uslove za trening u proteklom periodu u Prijedoru jer nismo mogli koristiti školsku salu u kojoj inače treniramo. Zato smo bili prisiljeni da vježbamo na stadionu, u prirodi, bez strunjača i svega što je neophodno za džudo a usput još i skidati kilograme. Ali, proradio je svojevrstan inat kod naše članice i uspjeli smo u našoj namjeri “spuštanja” u nižu kategoriju i osvajanju šampionske titule – rekao je Marinović.

Čikićka je u 1. kolu pobijedila predstavnicu “Srpskog sokola” iz Zvornika, u četvrtfinalu predstavnicu “Famosa” iz Istočnog Sarajeva, potom u polufinalu domaću takmičarku iz Lukavca te u finalu džudistkinju “Neretve” iz Mostara.

-Ovom titulom Barbara Čikić se plasirala na Evropsko prvenstvo u Portugalu i na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti krajem juna mjeseca. To je velika stvar za naš klub i za sam Prijedor. Nadamo se da ćemo imati pomoć Grada i gradonačelnika Dalibora Pavlovića. Očekujemo da će ovaj rezultat biti adekvatno ispraćen i podržan jer bez podrške Grada male su šanse da odemo na ova prvenstva na kojima ćemo biti ambasadori Prijedora – istakao je Barbarin trener Radenko Marinović.

On je dodao da se sa pripremama za ova važna takmičenja počinje već iduće sedmice.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Džudo klub Prijedor