Rekonstrukcija robne kuće „Patrija“ u Prijedoru je u završnoj fazi i iz glavne ulice već se vidi kako će ovaj objekat da izgleda.

Radnici uklanjaju pojedine dijelove za skelu, a najviše posla je ostalo još na strani koja se posmatra od prijedorskog Pozorišta.

Komentari Prijedorčana na ono što sada vide su pozitivni, jer ovaj objekat je od prijeratnog simbola, postao poslijeratno ruglo Prijedora.

Prema najavama investitora bivša „Patrija“ će biti moderan tržni centar, a u njen novi izgled biće uloženo oko sedam miliona maraka.

Imaće market, butike, ugostiteljske objekte, dječiju igraonicu i kino. Planiran je i parking na dvije etaže koji će biti građen pored glavnog objekta.

Radovi na obnovi „Patrije“ počeli su u oktobru 2019. godine. Njihov završetak najavljivan je za kraj 2020. godine, međutim situacija zbog epidemije virusa korona završetak radova pomjerila je za maj ove godine.

Inače, ovu robnu kuću kupilo je preduzeće MG Mind iz Mrkonjić Grada koje se bavi trgovinom, ali i održavanjem i zaštitom puteva.

Objekat „Patrije“ je bio je u vlasništvu nekadašnjeg prijedorskog trgovačkog preduzeća „Trgoprodaja“ koje je nakon rata privatizovano.

Budući da su se zidovi „Patrije“ počeli obrušavati, a stakla pucati, služila je samo za lijepljenje predizbornih plakata.

srpskainfo.com