Omarska: Polet 5:0

Rosić Branko ‘9, ‘58, ‘61 , Panić ‘55, Romanić Darko ‘63
Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka)
Žuti kartoni: Romanić Dragan, Nišević (Omarska), Stolić, Prodanović (Polet)
Crveni karton: Dobraš Milan (Polet) u 43.minutu

Omarska:
Jokić, Marmat, Romanić Bojan (Nišević), Romanić Dragan, Anđić (Ratković Mario), Grahovac (Zdjelar), Vračar, Romanić Darko, Panić, Rosić (Stojnić), Krecelj (Kolundžija)
Trener: Milenko Vuleta

Polet:
Dobraš, Đukić (Đurić), Karamehić, Rosić, Mišić (Jovičić), Prodanović, Đukanović, Sarkić, Stolić, Amović, Mićić (Blagojević)
Trener: Pijetlović Dejan

Još jedna ubjedljiva pobjeda Omarske. U okviru 15.kola Omarska je savladala ekipu Poleta iz Broda sa ujedljivih 5-0 i tako zabilježila devetu uzastopnu pobjedu, te napravila još jedan korak ka osvajanju šampionske titule i plasmanu u prvu ligu.

Vidjelo se ponovo da ostale ekipe mogu odigrati ravnopravno 20, 30, maksimalno 40 minuta sa Omarskom, te da potom Omarska potpuno dominira u svim segmentima igre. Polet je ostavio solidan utisak u prvom poluvremenu, ali niti jednom nije ugrozio golmana Jokića koji je dbio potpuno bez posla.

Sa druge strane, Omarska je mogla i mnogo ubjedljivije slaviti jer je propustila još nekoliko stopostotnih prilika, a osim toga, kao i protiv Laktaša, nakon postignutog petog gola, poslednjih tridesetak minuta Omarska je odigrala u laganijem ritmu.

Omarska je krenula silovito od samog početka i to se isplatilo već u devetom minutu. Grahovac je idealno uposlio Rosića, koji je izašao sam pred golmana Dobraša i savladao ga za vođstvo Omarske. Nakon toga, viđena je dosta ravnopravna igra, uglavnom na sredini terena. Gosti su pokušavali napraviti pritisak, ali nisu uspjeli ni jednom ugroziti Jokića. Sa druge strane Rosić je još tri puta imao stopostotne prilike, ali nije uspio savladati golmana gostiju.

Ipak, u 43.minutu Rosić je ponovo sam pred Dobrašom, dribla ga, a golman Poleta siguran pogodak sprečava igrajući rukom izvan šesnaesterca, zbog čega dobija direktan crveni karton, tako da je Omarska čitavo drugo poluvrijeme imala igrača više.

U takvom odnosu snaga gosti nisu imali nikakve šanse protiv razigrane ekipe domaćih. Omarska je odigrala furiozno petnaestak minuta u nastavku i u potpunosti pregazila Polet. Nakon što je Krecelj propustio dvije prilike, isti igrač se sjajno snalazi u 55. minutu i lucidno upošljava Panića koji trese mrežu gostiju za 2:0. Nakon toga Rosić Branko veoma brzo u 58. i 61.minutu postiže još dva gola i time kompletira svoj šesti het trik ove sezone. Zaista ne treba trošiti riječi na partije koje Rosić pruža ove sezone.

Blickrig Omarske je kompletirao Romanić Darko u 63. minutu. Nakon još jedne lijepe akcije, Krecelj je pogodio stativu, a na loptu je natrčao Romanić i pogodio za konačnih 5:0.

Gosti su bili u rasulu, ali su i igrači Omarske nakon toga malo smanjili gas i mirno priveli utakmicu kraju.

Bilo je još lijepih akcija, prilika za još koji gol, ali sve u svemu zaslužena i ubjedljiva pobjeda Omarske.

Prvi pratilac Omarske, ekipa Čelinca je danas poražena na gostovanju u Laktašima 1:0, tako da sada Omarska deset kola prije završetka prvenstva ima ogromnih dvanaest bodova prednosti (s tim da Čelinac ima utakmicu manje).

U sledećem kolu Omarska ide na veoma teško gostovanje u Kneževo, a Polet dočekuje ekipu Laktaša.

No, zaista mora se istaći da ekipa Omarske izgleda moćno, spremno, rastrčano, uigrano, pokrivena na svim pozicijama, zamjene čekaju kao zapete puške i ne vidimo šta bi se sada moglo desiti da ova generacija ne ostvari cilj kojem su težile sve generacije za ovih skoro pedeset godina kluba.

Obradovao nas je i gradonačelnik Pavlović, koji je prisustvovao utakmici i čija će nam podrška i trebati, ali i mnogo značiti u narednom periodu, a obradovali su nas i simpatizeri kluba (Anđić, Mamić, Obradović, Starčević) koji su poslije utakmice počastili igrače večerom.

FK Omarska