Laktaši: Omarska 1:5

Rogić ‘7 – Krecelj ‘15, Romanić Darko ‘24, Rosić Branko ‘58, ‘59, ‘74
Sudija: Šestić Nemanja (Banjaluka)
Žuti kartoni: Amidžić, Bursać (Laktaši) Romanić Dragan, Anđić (Omarska)

Laktaši:
Tadić 5, Telić 5, Petković 5 (Šavija 5), Amidžić 5, Ŕogić 6,5 (Bursać -), Dedić 5 (Vukosavljević -), Lekić 5, Jović 5, Keleman 5, Babić 5, Stamenković 5 (Grubor -)
Trener: Miljan Bajić

Omarska:
Jokić 6,5, Marmat 7, Romanić B 7 (Nišević D -), Romanić Dragan 7, Anđić 7, Zdjelar 7 (Stojnić -), Vračar 7, Romanić Darko 7,5 (Ratković -), Panić 7, Rosić 8,5 (Jokić Marko -), Krecelj 7 (Kolundžija -)
Trener: Milenko Vuleta

Omarska je nastavila tamo gdje je stala u novembru prošle godine. Fudbaleri Omarske su protutnjali kroz Laktaše, slavili sa 5:1, prikazali jednu dominantnu fudbalsku predstavu i već nakon prvog proljetnog kola svima stavili do znanja da su spremni, uigrani i ozbiljni u namjeri da ove sezone osvoje titulu i obezbjede plasman u Prvu ligu RS.

Bilo je upitno da li će se utakmica uopšte odigrati zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali je ipak dozvoljeno odigravanje takmičenja u nadležnosti FSRS. Omarska je na kraju ubjedljivo slavila, ali nije tako izgledalo nakon prvih petaeastak minuta. Početak utakmice je u potpunosti pripao domaćim fudbalerima. Fudbaleri Laktaša su mnogo bolje ušli u utakmicu i u prvim minutama napravili veliki pritisak ka golu gostiju. Stvorili su nekoliko prilika, te su kao plod odlične igre i poveli u 7.minutu lijepim golom mladog Rogića. Osim tog gola domaći su imali još nekoliko prilika, ali je Jokić odlično reagovao u nekoliko navrata, a u par navrata su igrači domaćih bili neprecizni.

U 15. minutu, Krecelj koristi jednu grešku odbrane Laktaša i glavom postiže izjednačujući pogodak, a od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, Omarska. Redale su se šanse pred golom Laktaša, koji nisu mogli ni fizički parirati razigranim gostima. Omarska je popustila nekoliko prilika, ali u 24. minutu nije bilo spasa za domaće. Rosić Branko je sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Tadić odlično brani njegov šut, ali se lopta odbija do Romanić Darke koji postiže gol i dovodi Omarsku u vođstvo. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, Omarska veoma brzo rješava sve dileme. Najljepša akcija je viđena u 58.minutu. Darko Romanić je lijepo petom proigrao Vračara, koji sjajnom loptom sa centra igrališta proigrava Rosić Branka. Rosić je izašao sam pred golmana i savladao ga za 3:1, a samo minut kasnije Rosić je ponovo sam pred Tadićem, a i epilog je isti. Omarska je povela 4:1, te je utakmica definitivno odlučena, tako da se do kraja igralo mnogo mirnije. U 74.minutu Stojnić proigrava Rosića, koji utrčava u šesnaesterac, lijepo prima loptu na grudi i postiže gol za konačnih 5:1, a na taj način je Rosić kompletirao novi het trik, četvrti u ovoj sezoni. Takođe, treba istaći da je u drugom poluvremenu u igru ušao i Marko Kolundžija, koji je pojačao Omarsku u zimskom prelaznom roku i koji će dosta značiti ekipi Omarske ovog proljeća.

Šta reći, Omarska se pomalo pribojavala ovog susreta, ali je na kraju očigledno da se na pripremama odlično radilo i da je ekipa maksimalno spremna i odlučna da ostvari zacrtane ciljeve. Ekipa Slobode iz Mrkonjić Grada je poražena 5:3 na gostovanju i Kneževu i sada Omarska ima prednost od velikih 12 bodova u odnosu na Slobodu, što je zaista velika bodovna prednost.

Raduje i podrška koju svi u klubu osjećaju od mještana Omarske i navijača kluba, a koju su pokazali kroz kupovinu godišnjih karata, a takođe i danas u Laktašima. Iako nije bilo dozvoljeno prisustvo gledalaca, najvjerniji simpatizeri su posmatrali utakmicu izvan ograde stadiona i njihova podrška je danas mnogo značila igračima.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Polet iz Broda, a Laktaši ekipu Čelinca.

FK Omarska