Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović održao je danas redovnu pres konferenciju nakon završene 3.sjednice Skupštine grada i pri tom istakao da je tokom dvodnevnog zasjedanja ukupno obrađeno 25 tačaka.

“Najznačajnije su usvajanje Nacrta budžeta grada za 2021.godinu, odobrene su subvencije AD “Toplani” Prijedor za izmirenje obaveza po osnovu kredita EBRD, a među bitnijim su i odluka o uslugama personalne asistencije, kao i Godišnji program mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikciju zaraznih bolesti, Godišnji program mjera sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije te Godišnji plan mjera sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije”, istakao je Duratović.

On je dodao da su odgođeni izbori za savjete mjesnih zajednica po preporuci Ministarstva uprave i lokalne samouprave do polovine septembra ove godine, a usvojene su i Informacije o realizaciji budžetskih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju za 2020. godinu, Informacija o realizaciji Programa korištenja sredstava za podsticaje u preduzetništvu i Izvještaj o realizaciji Odluke o uvođenju subvencija za korisnike vodnih usluga.

On je dodao da se iz odborničkih diskusija došlo do zaključka da se u drugom kvartalu ove godine održi tematska sjednica o stanju u privredi, poljoprivredi, šumarstvu i rudarstvu, kao i radu Fondacije za razvoj grada.

Duratović je pozvao građane da iskoriste mogućnost da do 10. marta pošalju svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na budžet grada za 2021. godinu za šta im je na stranici grada dostupno i objašnjeno više različitih opcija kako da to učine.

“Od danas su na stranici grada dostupni i odgovori na odbornička pitanja, budući da je ranije najavljeno da će objavljivanje odborničkih pitanja i odgovora postati redovna praksa, kao i objavljivanje integralnih video zapisa sa sjednica, što je novina koju je uveo aktuelni saziv lokalne vlasti s ciljem transparentnijeg rada i šireg otvaranja prema javnosti”, rekao je Duratović.

On je ponovio da će skupštinsko rukovodstvo redovne konferencije za štampu održavati nakon svake sjednice, što je takođe novina u radu uvedena nakon konstituisanja lokalne vlasti nakon proteklih lokalnih izbora.

www.prijedorgrad.org