U organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor večeras je u Pozorištu Prijedor održan “Osmomartovski koncert”.

Osim sedmočlanog orkestra Udruženja, na koncertu su nastupili muška pjevačka grupa pojačana prijateljima iz muške pjevačke grupe KUD “Knešpolje” Knežica te ženska pjevačka grupa istog društva.

-Ovo je jedan od koncerata koji već postaju naša tradicija i koje planiramo da održavamo redovno oko 8. marta, Dana žena. Birajući repertoar za ovaj koncert, ideja i namjera nam je bila da izaberemo neke stare, dobro poznate pjesme, narodne i zabavne, ali i neke manje poznate melodije kako bi našu publiku upoznali i sa nekim novim pjesmama. Uvijek se trudimo da napravimo nešto novo i bar malo drugačije, tako da je ovaj put sa nama nastupila i ženska pjevačka grupa, a za razliku od prošle godine, ove godine smo sve pjesme pjevali grupno, bez vokalnih solista – rekao je Željko Šormaz, predsjednik Udruženja.

Ono što je već postalo praksa na “Osmomartovskom koncertu” jeste to da su se na video bimu mogli vidjeti tekstovi svih pjesama pa su prisutni imali priliku da zajedno sa izvođačima daju svoj doprinos ovom lijepom koncertu.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

-Došli smo večeras da podržimo koncert povodom 8.marta koji organizuje Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, a naravno uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su predložene. Ovo Udruženje je jedno od onih koje se bavi, kako im sam naziv kaže, očuvanjem tradicije u našem gradu i ono što je još bitno jeste da oni tu tradiciju prenose na mlade ljude, na našu djecu i iz tog razloga je grad Prijedor spreman i dalje da podržava i ovo i sva udruženja koja se bave ovim i sličnim radom – rekao je prvi čovjek našeg grada.

On je iskoristio priliku da sugrađankama čestita 8. mart.

-Neka ostanu to što jesu, a to je stub našeg društva – rekao je Pavlović.

Koncert je zbog epidemioloških mjera održan sa ograničenim brojem posjetilaca, uz obavezno mjerenje temperature i dezingekciju ruku na ulazu Potorišta te uz poštovanje distance u publici.

Aplauzi nakon svake pjesme i brojni pozitivni komentari najbolji su pokazatelj uspjeha ovog koncerta.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com