Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor organizuje “Osmomartovski koncert” u saradnji sa Kolom srpskih sestara Prijedor, Kud “Kozara” iz Prijedora i Kud “Knešpolje” iz Knežice.

-Na koncertu nastupaju ženska i muška pjevačka grupa, te orkestar našeg Udruženja. Ovo je jedan od koncerata koji će postati tradicija i koji ćemo redovno održavati oko 8. marta, Dana žena. Birajući repertoar za ovaj koncert, ideja i namjera nam je bila da izaberemo neke stare, dobro poznate pjesme, narodne i zabavne, ali i neke manje poznate melodije kako bi našu publiku upoznali i sa nekim novim pjesmama. Uvijek se trudimo da napravimo nešto novo i bar malo drugačije, tako da ovaj put sa nama nastupa i ženska pjevačka grupa (prvi put na ovakvom tipu koncerta) i za razliku od prošle godine, ove godine sve pjesme pjevamo grupno, bez vokalnih solista – rekao je Željko Šormaz, predsjednik Udruženja.

On je izrazio nadu da će svi oni koji dođu na koncert provesti nešto više od sat vremena u opuštenoj i prelijepoj atmosferi.

-Zbog iskazane želje velikog broja naših sugrađana da prisustvuju koncertu, zbog posebne sinergije koja se stvori na ovom koncertu, odlučili smo se da napravimo dva koncertna izvođenja, i to prvo u 18 a drugo u 20 sati, u četvrtak, 4. marta u Pozorištu Prijedor. Oni koji se bave scenskim izvođenjem znaju koliku to pripremu i koncetraciju traži, ali mi smo se odvažili na takav korak te i po tom postali jedinstveni, ne samo u našem gradu, nego i šire – dodao je Šormaz.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor