Javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Prijedora za 2021. godinu počela je danas i trajaće 10. marta, izjavila je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije grada Prijedora Maja Kunić.

“Zbog epidemiološke situacije, odlučili smo da to bude elektronskim putem”, rekla je Kunićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je pojasnila da su četiri mogućnosti elktronskim putem na sajtu grada, i to aplikacija budžet 2021, zatim link Javna rasprava i link e-sitizen gdje su dostupni i materijali samog nacrta i mogućnosti da se unesu primjedbe, sugestije i prijedlozi, a koji se mogu slati i putem mejla finansije@prijedorgrad.org.

“Oni koji ne mogu elektronskim putem, mogu na info pultu preuzeti nacrt i dostaviti primjedbe, prijedloge i sugestije u pisanoj formi. Sve što bude prihvatljivo daćemo da se uvrsti u prijedlog budžeta koji se planira za drugu polovinu mjeseca”, dodala je Kunićeva.

Nacrt budžeta grada za 2021. godinu usvojen je u Skupštini 25. februara i po Zakonu o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske javna rasprava se organizuje da svi koji su zainteresovan mogu učestvovati u kreiranju ovog važnog dokumenta.

www.prijedorgrad.org