Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da sutra sa delegacijom grada putuje u Inđiju da potpišu memorandum o saradnji dvije lokalne zajednice, koji prethodi povelji o bratimljenju.

“U planu je saradnja u oblastima sporta, turizima i kulture, a planiramo uspostaviti i saradnju u privredi. Biće to korisna stvar za građane i za privrednike i nadam se de ćemo uspostavljanjem kontakata s privrednicma dovesti i do toga da oni potencijalno ovdje otvore svoja preduzeća”, rekao je Pavlović odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je naveo da u Inđiji japanska automobilska industrija otvara pogon sa 4.000 radnih mjesta i da je to kapitalna investicija za cijelu Srbiju.

“Kada dođe na red povelja o bratimljenju, o tome ćete vi odlučivati”, poručio je Pavlović odbornicima.

Na današnjem zasjedanju odbornici su usvojili nacrt budžeta za 2021. godinu, te odluke o subvenciji za “Toplanu”, o osnivanju Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, o uslugama personalne asistencije i o nacrtu urbanističkog plana Kozarac.

U nastavku zasjedanja, najavljenom za utorak, 2. marta, pred odbornicima će se naći odluke o zakupu poljoprivrednog zemljišta, o programu mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, kao i prorgamu i planu sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije.

Na dnevnom redu su konkurs za izbor i imenovanje sekretara Skupštine grada, javni poziv za imenovanje dva člana školskih odbora, imenovanje komisije za mlade, popunjavanje odbora za žalbe, odgađanje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica, visina i utrošak boravišne takse i izvještaj o radu Fondacije za razvoj.

Skupština će se upoznati i o informacijama o realizaciji budžetskih sredstava za poljoprivredu i preduzetništvo i o realizaciji subvencija za korisnike vodnih usluga.

SRNA