marko pavic gradonacelnikGradonačelnik Prijedora Marko Pavić najavio je da će sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i predstavnicima švajcarskih drvoprerađivača danas razgovarati o mogućem otvaranju drvoprerađivačkog pogona u Prijedoru, vrijednog oko 70 miliona maraka koji bi zaposlio oko 200 ljudi.

“Predstavnici švajcarske firme zainteresovani su za rad u oblasti drvne industrije i o proizvoda koje niko u BiH ne proizvodi. Investicija je izuzetno vrijedna i Ministarstvo i gradska uprava zajedno će pomoći danas investitoru da se opredijeli za Prijedor”, rekao je Pavić odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je istakao da su “Šume Srpske” dale saglasnost da mogu obezbijediti sirovinu za tu fabriku gdje bi koristi imali ne samo ovo javno preduzeće nego i vlasnici privatnih šuma, ali i ovdašnja drvoprerađivačka industrija dobila bi svoju sirovinu u Republici Srpskoj, umjesto da je uvozi, kao što je do sada bio slučaj.

“Obavili smo dosad više razgovora. Ovo danas bi trebalo da bude završni razgovor o ovom pogonu. Bila bi to jedna od strateških firmi u Prijedoru jer bi koristili našu sirovinu, našu radnu snagu i bili bi osnova kako za razvoj drvoprerađivačke industrije tako i za rast izvoza”, naveo je Pavić.

On je zaključio da strani i domaći investitori imaju povjerenje u grad Prijedor i opredjeljuju se ulagati u ovaj grad bez obzira na godine krize, na nesređene odnose na nivou BiH i na manjak političke stabilnosti.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovaraće danas u podne sa gradonačelnikom Markom Pavićem o mogućnostima investiranja u sektor drvoprerađivačke industrije, kao i drugim aktuelnim privrednim temama.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com