Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem razgovarao o trenutnoj aktuelnoj situaciji i dešavanjima u parlamentu Srpske , ali i o temama koje su vezane za aktuelne projekte u našem gradu kao što je trasa auto-puta Banja Luka – Prijedor.

“Svi znamo da je usvojen nacrt plana parcelacije i da je to nešto što će u narednom periodu biti u realizaciji. Ono što je jako bitno i značajno za grad Prijedor je da taj autoput ide u što skorijem roku da bi grad Prijedor imao koristi od svega toga”, rekao je Pavlović novinarima nakon sastanka.

“Razgovori su vođeni i o pozicioniranju grada Prijedora u Republici Srpskoj u onome što je neophodno da grad uradi da bi dobio određenu podršku od strane Narodne skupštine Republike Srpske i Vlade Republike Srpske. Iskazana je zajednička saradnja republičkog parlamenta i grada Prijedora po svim pitanjima koja su od velikog značaja za Prijedor i tu je podrška neupitna i ono što smo dogovorili je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu”, naglasio je Pavlović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će saradnja između Vlade Republike Srpske, grada Prijedora i Narodne skupštine Republike Srpske biti na najvišem nivou.

“Pred gradom Prijedorom je jedna ozbiljna investicija – izgradnja auto-puta, za koju su u Narodnoj skupštini donesene određene odluke. Tu realizaciju očekujemo u najskorije vrijeme. Realizacija na godišnjem nivou od 100 miliona evra za jednu ovakvu lokalnu zajednicu čiji je budžet nešto veći od 20 miliona evra može samo da se pretpostavi šta može donijeti”, rekao je Čubrilović.

On je ocijenio da je dobro da je na nivou Republike i grada Prijedora gotovo ista skupštinska većina.

“Želim samo ovim mladim ljudima poručiti da kod njih je prepoznatljiva energija i želja za radom i vjerujem da će sve svoje ciljeve i sve svoje želje za ovaj mandatni period realizovati i tako stvoriti pretpostavke za dugoročniji rad na projektima koji su važni za građane Prijedora”, istakao je Čubrilović.
Nazad

www.prijedorgrad.org