Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i direktor televizijskog programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević potpisali su danas ugovor prema kojem će grad Prijedor učestovati u ovom televizijskom programu odnosno dječijem muzičkom takmičenju osmišljenom u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou.

“Moje veliko zadovoljstvo je što ću upoznati djecu Prijedora i što će oni biti rame uz rame, a zahvaljujući gradonačelniku Prijedora i njegovom timu ljudi, uz grad Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Podgoricu, Bijeljinu, ali ostale gradove regiona Larnaku, Limasol ili Nikoziju koji će učestvovati u najvećem televizijskom projektu ovoga tipa u Evropi koji podržavaju ambasadori zemalja Evrope i EU”, rekao je Karadarević.

On je dodao da je ova televizijski program namijenjen djeci uzrasta od 14-20 godina.

“Mi ćemo tragati za najboljim pevačima i plesačima grada i siguran sam da ćemo do 15.marta imati audiciju u Prijedoru, a onda na programu RTRS uživo ćemo imati televizijski prenos gde očekujemo rekordan broj učesnika. Naša ekipa iz Beograda će dolaziti jednom nedeljno da vrši obuku sa odabranim učesnicima iz ovog grada”, rekao je Karadarević.

On je dodao da ukoliko grad Prijedor pobijedi onda će tv prenos biti iz ovog grada gdje će gledaoci moći da vide šta grad Prijedor ima, turističke potencijale i sve ljepote grada.

Kavadarević je dodao da će djeca pjevati na svim jezicima sve vrste numera, sve ono što im se svidi i u čemu su najbolji.

“Kad ih odaberemo mi ćemo ih dati pjesme neke od zemalja Evropske unije koje će oni predstavljati i sa tom pesmom ćemo ih i vežbati. Cilj nam je prepoznavanje mladih talenata i njihovo očuvanje na teritoriji na kojoj žive”, rekao je Karadarević.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je potvrdio da je potpisan ugovor sa predstavnicima programa “Ritam Evrope” i da su dogovoreni uslovi pod kojima će grad Prijedor učestovati u ovom eminentnom programu.

“Ono što je najbitnije u svemu tome je da ćemo predstaviti prijedorske mlade talente i to će biti prilika da se dokažu i prikažu na ovako prestižnom takmičenju i na medijima širom Evrope među deset zemalja . Ovim ćemo pokazati ono što imamo najbolje u gradu, a to su naša djeca i omladina in ono što naš grad ima,a to su prirodne ljepote kojima Prijedor raspolaže”, rekao je Pavlović.

On je dodao da je to ono što je naša misija i vizija,da do održavanja ovog takmičenja narednih mjeseci ugostimo ljude koji se bave ovim programom, da izaberemo najbolje od najboljih koji bi nas predstavljali na ovom takmičenju.

“Ako oni, a nadam se da hoće, ostvare pobjedu , imaće priliku da putuju u zemlju iz koje su pjevali pjuesmu kako bi upoznali tu zemlju.Puno je tih ideja koje su nam ovdje predložene i zaista želimo da učestvujemo u punom kapacitetu i stojimo na raspolaganju prvo našoj djeci, a onda i ljudima koji su zaduženi za ovaj veliki projekat”, rekao je Pavlović.

www.prijedorgrad.org