Nacrt budžeta grada Prijedora za ovu godinu povučen je sa današnje sjednice Skupštine grada Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je budžet pripreman za današnje zasjedanje, ali da su u posljednjih dana počeli pristizati računi za radove izvedene u prethodnom periodu.

“Radovi se odnose na predizbornu kampanju, neki od ugovora su potpisani nakon izbora i ima više ugovora sa većom sumom novca. Dio tih ugovora je realizovan i čekamo fakture, a dodatni razlog je što čekamo i saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske”, rekao je Pavlović u obraćanju odbornicima.

On je najavio da se procedura donošenja budžeta nastavlja i da će nacrt biti dostavljen odbornicima sedam dana prije zasjedanja da bi imali vremena da se pripreme za sjednicu.

“Ukoliko bude potrebe, biće sazvana i posebna sjednica”, dodao je Pavlović.

Predsjednik Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da odbornicima nije dostavljen nacrt budžeta, a da se nedonošenjem ovog akta u ovom trenutku ne ugrožava funkcionisanje Gradske uprave, jer je na snazi privremeno finansiranje.

Verifikovan je mandat Predragu Puđi iz Ujedinjene Srpske koji je došao na mjesto odbornika Žarka Kovačevića, imenovanog na konstitutivnoj sjednici za zamjenika gradonačelnika, dok se odbornik SDS-a Predrag Starčević, kojem je verifikovan mandat umjesto narodnog poslanika Milana Tubina, danas nije pojavio i nije položio zakletvu.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović zatražio je od odbornika da se pisanom saglasnošću izjasne da, ko god je u mogućnosti, materijale za skupštinske sjednice primaju isključivo u elektronskoj formi, čime bi bile napravljene znatne uštede na troškovima štampanja.

SRNA