Državljanin BiH (35) uhapšen je u Kamniku u Sloveniji zbog sumnje da je ubio suprugu tako što joj je zabio nož u vrat, pišu slovenački portali.

Kako Srpskainfo nezavanično saznaje, riječ je o muškarcu i ženi koji su rodom s područja Prijedora.

On je već ranije hapšen i osuđivan zbog nasilja nad suprugom. Kako sumnjaju slovenački inspektori, motiv ubistva bi mogla biti svađa oko razvoda, koji je bio u toku.

Policiji je u ponedjeljak, oko 11 časova, prijavljeno da je došlo do sukoba i svađe u stanu u jednoj zgradi u Kamniku, a kada je policija došla na lice mjesta zatekla je mrtvu ženu u lokvi krvi.

Potraga
U tom trenutku ubici nije bilo ni traga, pa je pokrenuta velika potraga za njim.

– Nakon što je ubio suprugu, on je pješice pobjegao iz stana, ali je policija ubrzo došla do informacija ko bi mogao biti odgovoran za ovo ubistvo. On je pronađen i uhapšen – prenose mediji iz Slovenije.

Jedan od prvih komšija ubijene žene ispričao je za medije da je u ponedjeljak ujutru iz hodnika prvo čuo glasno lupanje na vrata.

– Zatim se čula galama i pozivi u pomoć iz susjednog stana. Koliko sam kasnije shvatio, on je prvo lupao na vrata, a kada je žena prišla da otvori on je toliko jako udario u vrata da ih je provalio i nesretnu ženu oborio na pod – ispričao je ovaj komšija za slovenačke portale.

Lokva krvi
Kaže da pretpostavlja da je žena, kada je vidjela da u ruci ima nož, počela da vrišti i doziva pomoć.

– Čuo se još jedan vrisak i onda tišina, pretpostavljam da ju je u tom trenuku izbo nožem. Nakon toga sam izašao iz svog stana i otišao do ulaznih vrata komšinice. Vidio sam je da leži na podu i da se ne pomijera – ističe pomenuti sagovornik.

Dodaje da je prvo mislio da ju je napadač udario u glavu, jer nije vidio nikakve povrede, ali je oko glave već bila velika lokva krvi.

– Kasnije sam čuo da su forenzičari rekli da joj je napadač zabio nož u vrat, ali od kose se nije vidjela rana – rekao je komšija ubijene žene.

On je na kraju dodao da je poznavao ženu i da ga je veoma pogodilo ovo ubistvo.

ŽIVJELA SA KĆERKAMA
Komšije ubijene žene ispričale su da je ona živjela u tom stanu s dvije kćerke i da su znali da je imala problema sa suprugom, zbog čega se i razvodila.

Oni su dodali i da u trenutku napada kćerke nisu bile u kući.

srpskainfo.com