Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 25. do 29.01.2021. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekršaje odnosa vozač-pješak, kontrole tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja zimske opreme.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 889 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 653 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 519 učesnika, od čega 84 pješaka.

Zbog počinjenih prekršaja iz odnosa vozač-pješak, nepoštovanjem obaveza prema pješacima, izdavanjem prekršajnog naloga, sankcionisan je 201 vozač.

U toku akcije zbog većih i manjih tehničkih neispravnosti vozila sankcionisana su 234 vozača. Na vanredni tehnički pregled upućeno je 57 vozila, od kojih je tehnička neispravnost utvrđena kod 46 vozila. Iz saobraćaja je, po akcentu akcije, isključeno 51 vozilo, od kojih 42 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i 9 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu.

Kontrolom posjedovanja zimske opreme, 113 vozača je sankcionisano zbog neposjedovanja zakonski propisane zimske opreme.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju i da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju kolovoza, a poseban apel upućuje se pješacima da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju pravila i propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

PU Prijedor
Foto – ilustracija