Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 29. do 31.01.2021. godine, realizovane su pojačane planske aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela, redukcije ulične prodaje narkotičkih sredstava, prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, te aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, izvršili su operativno taktičku mjeru racije u jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru, kom prilikom je kod lica I.B. iz Prijedora, pronađen i oduzet pištolj marke „Češka Zbrojevka“ model 100 kalibra 9mm sa 12 komada pripadajućih metaka.

Pretresom stambenog objekta koji koristi lice I.B., koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru pronađeno je i oduzeto 17 pištoljskih metaka, 35 puščanih metaka kalibra 7,62mm, okviri za automatsku pušku, pancirni prsluk, te drugi predmet koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice je lišeno slobode, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Preduzimanjem aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Kostajnici, kod lica E.B. iz Kozarske Dubice i A.S. iz Kostajnice, pronađena je i oduzeta smeđa materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

U odvojenim aktivnostima, u Prijedoru, oduzeta je određena količina medicinske droge od lica S.G. iz Prijedora.

Protiv navedenih lica, nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Zbog nepoštovanja Zaključka Republikog štaba za vanredne situacije o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, preduzete su mjere iz nadležnosti i obavještena je Komunalna policija.

PU Prijedor