ndc saradnja sa srednjim skolamaUčenici šest srednjih škola iz Prijedora i Sanskog Mosta realizovaće šest projekata prevencije konflikta, smanjenja vršnjačkog nasilja i jačanja omladinskog mirovnog aktivizma, saopšteno je iz Nansen dijalog centra /NDC/ Prijedor.

“NDC Prijedor je u februaru održao sastanke sa direktorima, profesorima i učenicima šest srednjih škola iz Prijedora i Sanskog Mosta na kojima su potpisani dokumenti o šest projekata čiju realizaciju će NDC Prijedor podržati, a u kojima je planirano učešće više od 370 učenika”, navodi se u saopštenju.

Pet od ukupno šest projekata zajednički će realizovati učenici iz Prijedora i Sanskog Mosta s ciljem iniciranja i poboljšanja interetničke i međuentitetske komunikacije i saradnje dva grada.

Škole uključene u NDC Prijedor projektnu liniju “Jačanje mirovnog omladinskog aktivizma” su Poljoprivredno-prehrambena, Muzička škola “Savo Balaban” i Mašinska škola iz Prijedora, te Mješovita srednja škola, Poljoprivredna škola “Sanus futurum” i Gimnazija iz Sanskog Mosta.

Projekti koje su formulisali sami učenici počinju u februaru, a trajaće do kraja ove školske godine.

NDC Prijedor već četvrtu godinu realizuje aktivnosti s ciljem poboljšanja interetničke i međuentitetske komunikacije i saradnje između Prijedora i Sanskog Mosta uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške.

SRNA