Gradski odbor SDS Prijedor tužio je Skupštinu grada Prijedora jer odbornici iz ove partije nisu u sastavu Komisije za izbor i imenovanja u lokalnom parlamentu.

Naime, ova Komisija formirana je na prvoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Prijedora koja je održana 30. decembra. Tada je odbornica iz SDS Biljana Knežević tražila da u ovoj Komisiji bude i neko ispred SDS koja u Skupštini grada Prijedora ima tri odbornika. Međutim, njen predlog nije uvažila skupštinska većina okupljena oko SNSD.

-Sporna komisija je mimo zakonskih akata izabrana na prvoj kostitutivnoj sjednici, a njenim imenovanjem su narušena politička i poslovnička prava SDS. Primorani smo da svoja prava tražimo putem Suda i tako zaštitimo izbornu volju građana čije povjerenje smo dobili-navedeno je na fejsbuk stranici predsjednika GO SDS Prijedor Milana Tubina.

Oni podsjećaju da je za srijedu zakazana redovna sjednica Skupštine grada Prijedora na kojoj će zbog nekoliko planiranih imenovanja i razrješenja biti posla i za spornu Komisiju.

Inače, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje je Duško Miletić (SPS), njegov zamjenik je Azra Pašalić (PDA), a članovi su Goran Velalula (SNSD), Igor Javorić (DNS) i Nenad Mejakić (US).

srpskainfo.com