Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović razgovarao je danas sa Brianom Pauers, direktoricom kancelarije Ambasade SAD u Banja Luci koja je bila u prvoj zvaničnoj posjeti Prijedoru.

Gradonačelnik je zahvalio na posjeti koja je otvorila mnoga pitanja po kojima Grad Prijedor i Američka ambasada odnosno USAID mogu sarađivati te naglasio otvorenost i spremnost Gradske uprave za saradnju u svim poljima razvoja grada.

Naglasio je da Gradska uprava ima volju, energiju i kapacitete za saradnju na mnogim zajedničkim projektima, na inovativnim inicijativama i promjenama koje će donijeti dobrobit svim građanima Prijedora.

Privreda, zapošljavanje, podrška investitorima, brzo rješavanje dokumentacije i svega potrebnog za puštanje u rad novih privrednih pogona, saniranje budžeta Grada, otvorenost i dostupnost Gradske uprave i saradnja sa građanima i zajedničko djelovanje svih institucija i preduzeća u cilju razvoja grada i ostanka Prijedorčana u svom gradu su osnovni ciljevi nove administracije.

Direktorica Pauers je gradonačelnika obavijestila da USAID u ovoj godini kreće aktivnije sa projektima na koje se uprave i organizacije mogu javiti i aplicirati za sredstva. Trenutno je u planu otvaranje poziv za učešće u projektima na temu promocije turizma.

Tokom 2021. godine u planu je mnogo projekata i inicijativa koje su nisu bile moguće raditi usljed pandemije virusa korona.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, delegacija kancelarije Ambasade SAD u Banja Luci je razgovarala i sa predsjednikom Skupštine grada Mirsadom Duratovićem.

www.prijedorgrad.org