Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović čestitao je danas školsku slavu Svetog Savu svim osnovcima, srednjoškolcima, studentima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima i uručio Svetosavske povelje predstavnicima svih vaspitno-obrazovnih ustanova u gradu na Sani.

On je danas tim povodom organizovao i prijem za prosvjetne radnike na kojem je istsakao da dani Svetosavlja u ovoj godini nisu mogli da se organizuju kao ranije, ali da jeste priređena svečana akademija u TV formatu koja je na lokalnoj televiziji prikazana sinoć i biće reprizirana danas.

“Takođe, odlučili smo da ove godine nagradimo sve naše škole jer su radile i funkcionisale u jako teškim uslovima, brinući za zdravlje prvenstveno djece, a i njih samih. Mi, jednostavno, nismo imali dileme i nismo izdvajali nikog ponaosob, kao što je to bilo prethodnih godina”, dodao je Pavlović.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir rekao je da se ove godine školska slava obilježava u skladu sa epidemiološkim mjerama i da je danas prilika da grad pokaže zahvalnost prema svim prosvjetnim radnicima koji su iznijeli teret pandemije, a i prema učenicima koji su imali dodatnu obavezu da se prilagode svim novim uslovima.

“Odmah poslije porodice, prosvjetni radnik je najvažnija karika u odrastanju, vaspitanju i obrazovanju svkaog djeteta”, naglasio je Budimir.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Aleksandar Milješić izjavio je da su prosvjetni radnici izuzetno zadovoljni činjenicom da ih je gradonačelnik pozvao i on se u ime ovog aktiva zahvalio na tome istakavši da im je time ukazana velika čast.

“Svakako da je rad prosvjetnih radnika bio na visokom nivou i da je zalaganje bilo na maksimumu, a kao što je i sam gradonačelnik rekao vrlo brzo smo se prilagodili uslovima rada u pandemiji i odgovorili svim izazovima”, rekao je Milješić.

On je dodao da je vizija i misija prosvjetnih radnika da uvijek imaju potrebu za novim učenjem, za novim znanjima i da će istrajati u tome.

Direktor prijedorske gimnazije Veljko Janjetović rekao je da je 2020. jedna specifična i teška godina i da su prosvjetni radnici iznijeli jednu veliku bitku koja traje i dalje.

“Zaista je teško raditi u ovakvim specifičnim okolnostima, ali nastava ide, zasad sve funkcioniše i svi se nadamo da će tome doći kraj. Ovo danas je jedan stimulans više da neko vidi i prepoznaje svu tu težinu s kojom se borimo u ovom zaista teškom vremenu”, naglasio je Janjetović.

Povelje su dobile sve osnovne i srednje škole, Centar “Sunce” i Dječiji vrtić “Radost”.

U Crkvi Svete Trojice nakon jutrošnje liturgije, upriličena je prigodna priredba uz podjelu paketića za više od stotinu djece kojoj je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

Tekst – www.prijedorgrad.org
Foto – www.prijedordanas.com