Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće 3. februara nacrt budžeta za 2021. godinu, budući da je na snazi privremeno finansiranje kao i u većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, nakon što su rezultati lokalnih izbora ozvaničeni na datum koji je zakonski rok za donošenje budžeta za narednu godinu.

Na dnevnom redu je odluka o visini poreske stope na porez na nepokretnosti za ovu godinu, godišnji program rada Skupštine, odluke o subvencionisanju “Toplane” i o prioritetima finansiranja nevladinog sektora, te dva akta prostornog planiranja.

Od kadrovskih pitanja, na dnevnom redu su imenovanja vršilaca dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj “PREDA-PD” i Centra za socijalni rad, vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora, te stalnih radnih tijela gradske Skupštine.

Predviđena je i verifikacija mandata novim odbornicima nakon što Milan Tubin iz SDS-a nije prihvatio mandat odbornika u lokalnom parlamentu budući da je nespojiv sa mandatom poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i nakon što je odbornik Žarko Kovačević iz Ujedinjene Srpske imenovan za zamjenika gradonačelnika.

Sjednica je zakazana za srijedu, 3. februar, sa početkom u 10.00 časova.

SRNA